Целебната сила на природата: Сладко от борови шишарки вдига покосени от инсулт

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Боровите шишарки могат да предотвратят инсулт или да излекуват успешно последиците от вече получен такъв.
Кората и иглите на дървото също са богати на полезни вещества, но шишарките ги съдържат в най-голямо количество. Освен това те са по-удобни за използване. Съставът на шишарките включва фитонциди, флавоноиди, липиди, витамини от групи A, B, C, E, H, P, U. Всеки от тях е полезен по свой начин. Например витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове, витамин Р ги прави по-еластични, а витамин В нормализира общото кръвообращение. Те са богати още на микроелементи като калций, желязо, магнезий, йод, манган, селен, фосфорна киселина.
Инсултът се познава по езика: За какво трябва да се следиЕзикът е един от индикаторите на здравето. По неговото състояние може да се диагностират някои болес…Aug 11 2019vijti.com

Подобно на витамините те имат разнообразни благоприятни ефекти върху човешкото тяло, по-специално върху сърдечносъдовата система.
Как да изберем най-лековитите шишарки? На първо място е необходимо да се отбележи, че за различните региони най-оптималният период за бране на шишарките може да варира. Този период от време варира от края на май до началото на август. Големината им трябва да бъде между 4-5 см. Цветът им да е зелен, не бива да има следи от загниване и е добре да са вече разтворени. Качеството на лекарствата, произведени от тях, ще зависи от това какви точно шишарки ще се събират.
Конфитюрът от борови шишарки е по-подходящ не за лечение на вече случил се инсулт, а за неговото ранно предотвратяване.

Той е идеален за хора, които имат склонност към съдови заболявания, както и за възрастни. Рецептата за конфитюра не е никак сложна за приготвяне. Един килограм борови шишарки се измиват добре и се добавят към тенджера, пълна с три литра вода. Течността се оставя да заври, след което да къкри на слаб огън още 4 часа. Готовата отвара се оставя да се охлади за около 10-12 часа. Течността се отделя от шишарките.
Добавете 2,5 кг захар към отцедената отвара. Добавете отново шишарките към отварата. Оставете да ври отново на котлона в продължение на 2 часа, на среден огън. Готовото сладко се изсипва в бурканчета. То не само помага за подобряване на състоянието на кръвоносните съдове, но има и видим антивирусен ефект. Не пропускайте да си го приготвите.
Източник: Ретро
Това може да ви спаси живота: Инсултът настъпва внезапно, но обикновено е предшестван от един характерен тип болкаСпоред последни статистики средно с 10-15 мин се бави повикването към спешната помощ, когато се звън…Jul 28 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!