Ушите ни стават червени, ние казваме- някой говори по наш адрес, но каква е истинската причина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всеки един от нас се сблъсква често с този проблем, но никой не знае защо тялото ни реагира така. Е, време е да ви разкрием истината
Когато ушите ви станат червени, чувство за топлина ви обладява, обикновено казваме: ушите горят, някой говори по мой адрес . Ако лявото ухо гори, това означава, че те обсъждат злите езици. Но как този симптом обяснява съвременната медицина? Експертите твърдят, че червените уши – това не са клюки, не е мистицизъм и дори не винаги причината е студ, а по-скоро сериозна причина за изследване.
Защо горят ушите?
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

Ушите, както и цялото ни тяло, са напълно пропити с мрежа от кръвоносни съдове. Следователно всеки приток на кръв причинява зачервяване, независимо дали става въпрос за физически стрес или болест.
Днес редакцията ни ще ви разкрие от медицинска гледна точка защо ушите на хората горят . Ще разгледаме подробно какви са вредите на това безобидно, на пръв поглед, състояние
Първоначално ще разглеждаме физиологичните причини за зачервяване, които не са свързани с болестта.

Повишена работа на мозъка
По време на психическата работа мозъкът ни изисква повече кислород. С други думи – повече кръв. По време на следващата такава вълна от кръв, човек чувства топлина в ушите.
Отрицателни емоции
Всеки стрес,опит или гняв предизвикват сърцебиене. Сърцето потиска кръвта, ушите стават червени и възниква усещане за парене.

Страх
По време на страх в кръвта, нивото на адреналина се повишава. Тялото реагира чрез увеличаване на кръвното налягане и зачервяване на кожата.
Условия на времето
В горещите дни кръвта в тялото ни циркулира по-бързо. По този начин тялото се адаптира към повишената температура . При някои хора тази адаптация се придружава от зачервяване. С други думи, на човек му е горещо.

Физическо упражнение
Всяка физическа активност увеличава кръвообращението, а зачервяването е неизбежно.
Шапки за глава
Много тясна шапка компресира кръвоносните съдове. Ушите в този случай се зачервеняват

Всички горни причини за зачервяване лесно се елиминират. Необходимо е да се премахне дразнещият фактор и кръвообращението да се върне към нормалното. Но какво ще стане, ако ушите горят в нормална среда и не са свързани с околната среда или натоварване? Причината може да бъде следната болест.
Хормонален дисбаланс
Продължителното непрекъснато зачервяване на ушната мида с необезпокоявано общо състояние е повод да се консултирате с лекар. Този симптом може да показва хормонални нарушения и бавни заболявания. Този симптом е особено опасен за жените след 45 години.

Инфекция
Ушите горят при различни възпалителни процеси. Възпаление на външното, вътрешното и средното ухо се отличава. Забележително е фактът, че болестта не винаги е съпътствана с повишаване на температурата . Но не е необичаен случаи, при които зачервяване се придружава от сърбеж, лющене, секрети и незначителна загуба на слуха. Да се ​​отложи посещението при лекар е невъзможно!
Хипертония
Високото кръвно налягане е най-честата причина за зачервеняване на ушите. Освен това, в допълнение към зачервяване, има болезнено главоболие в тилната област. Ако редовно чувствате такива симптоми, започнете диагнозата с измерване на налягането у дома . Ако е повишено, лекарският преглед е задължителен.

Измръзване
Трябва да се отбележи, че температурата на ушите винаги е под телесната температура.
И поради ниската чувствителност на ухото, хората не забелязват, че ушите замръзват. Лекувайте хипотермията незабавно, за да предотвратите последващи усложнения. А в мразовитото време е неприемливо да забравим за шапката.
дистония (VSD)
Този синдром включва комплекс от симптоми, характеризиращи дисфункцията на сърдечно-съдовата система. Само по себе си, VSD не е болест. Това най-вероятно е един от симптомите на заболявания на ендокринната система , централната нервна система, нарушения на кръвообращението, сърдечно увреждане, стрес и дори психични разстройства.

Алергия
При някои хора ушите са първите, които реагират на обикновените алергени: ухапване от насекоми, пикантна храна, алкохол, наркотици, прах, вълна, прашец, пух.
Инсулт
Това заболяване е придружено от силен приток на кръв към мозъка. В рисковата група, хората с високо кръвно налягане и тези, които са в постоянен стрес

Увреждане
Ушите могат да се зачервят в резултат на травма. Степента на зачервяване зависи от факторите на нараняване и наличието на вътрешни наранявания. Най-често срещаните травматични наранявания: натъртване, шок, рязане,кръвоизлив в зоната между ушната мида и хрущялната тъкан.
Токсични увреждания на слуховите органи
Понякога зачервяването на ушната мида е свързано с продължителното действие на отровната субстанция, нанесена в тялото. Това се дължи на токсичния ефект на лекарствата върху слуховия орган. В такъв случай трябва да се предприемат незабавни мерки за пречистване на тялото от токсични вещества.

Надявам се, след като прочетете тази статия, въпросът защо ви гори лявото ухо , няма да търсите отговор в знаците на хората. Посещението на лекар никога няма да бъде излишно, защото всяка болест се нуждае от своевременно лечение.
Здравето лесно се губи и е много трудно да се възстанови. Първото нещо, което трябва да направите, за да не загубите този ценен дар, е да се откажете от вредните продукти. Специално разработената хипохолестерична диета спомага за подобряване на възприемането на звука с 25-30 децибела !
Покажете на приятелите си нашата полезна статия, оставете ги да разберат защо ушите наистина горят
Източник: lekuvai.bg
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!