Три заболявания, чийто симптом е изпотяването

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Потенето е напълно естествена функция на тялото. То обаче може да стане причина за притеснение и дори да повлияе на качеството на живота ви, ако потенето е прекалено обилно и не може да се контролира.

Лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева посочи възможни опасности за здравето в случай на прекомерно изпотяване. Тя обясни какво може да показва прекомерното изпотяване.

Лекарят отбеляза, че изпотяването може да бъде симптом на няколко заболявания.

Тя посочи левкемията сред първите. При нея изпотяването се увеличава сутрин. За страдащите от този проблем тя препоръча кръвен тест за потвърждаване на диагнозата.

За тези, които изпитват повишено изпотяване през целия ден, тя препоръчва да се направи кръвен тест за хормони на щитовидната жлеза. Лекарката отбеляза, че причината за проблема може да бъде хипертиреоидизъм, заболяване, причинено от излишък на хормони, които се произвеждат в щитовидната жлеза.

Третото заболяване, което причинява прекомерно изпотяване, е ХИВ. При това заболяване, имунни клетки са в постоянно дразнене и „дават постоянна малка реакция на възпаление.“ Поради това телесната температура леко се повишава и човекът започва да се поти./zdrave.to

7 скрити симптома на рак на жлъчката!Жлъчният мехур (жлъчка) е важен спомагателен орган, който има основна функция да съхранява жлъчен со…Oct 7 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!