Проф. Рачев предупреди: Може да се хванем за главите от разминаване в прогнозата!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В случай, че към Балканите се запъти средиземноморски циклон, който ще се образува над Северна Италия, ни очакват големи дъждове, посочва климатологът проф. Георги Рачев. Все още обаче не е сигурно какъв точно ще бъде пътят на циклона

В петък един средиземноморски циклон ще се образува над Северна Италия и ще се придвижи към Европа. Но да видим какви проблеми имат синоптиците? Като погледнем какво казват различните центрове, ще се хванем за главите заради разминаванията на моменти.  Това каза в ефира на bTV тази сутрин проф. Георги Рачев.

Ще вали и събота, и в неделя, та дори и в понеделник. Но, ако този антициклон си следва пътя и ако го затисне на Балканите, ще вали повече от 20-30 литра. Но това е, ако… ако… ако… Следим промените непрекъснато. Нашият европейски център смята, например, че този циклон ще мине към Гърция, съответно, ние ще останем по-далеч от него и валежите при нас ще бъдат по-малко.

Така или иначе обаче, няма да се разминем без валежи, както и без характерното за този период от годината понижение на температурите, категоричен е проф. Рачев, предаде Нова Варна.

Според климатолога в сряда температурите ще са добри, над нормата, до петък, след което настъпва захлаждането.

Проф. Рачев каза докога ще продължи лятотоЛятото продължава с пълна сила до края на месеца и началото на септември. Това каза в „Тази сутрин“ …Aug 24 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!