Той живя до 105 и ни остави безценни съвети за здраве и дълголетие, които не е лошо да спазваме

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Доктор Шигеаки Хинохара, който почина миналата година на цели 105 години, завеща на света безценни съвети за добър живот и дълголетие. До последно японският лекар е в изключително добра форма на духа и тялото – същинско доказателство, че принципите на живот и хранене, които изповядва, са ефективни. Той обикаля Япония и света, за да изнася лекции по здравословен начин на живот, и след своята 100-годишнина. Убеден е, че човек не трябва да се пенсионира. Съветва хората да работят усилено първите 60 години от живота си, а след това да не спират, само да укротяват темпото.Чували ли сте за „Елексир на дълголетието“? Проф. Мермерски смесва киселото мляко с тези съставки и ефектът е невероятенПрез хилядолетията откакто съществува човечеството, винаги е бил търсен начин за вечен живот или веч…Dec 5 2018vijti.com

Доктор Хинохара, който е автор и на няколко книги, винаги е подчертавал, че за да живеем дълго и щастливо, ние преди всичко трябва да не губим доброто си настроение и положителна нагласа. Следващите важни предпоставки за дълъг живот са храната и движението. Прочутият японец казва: „Всички дълголетници независимо от своя пол, националност и раса, имат едно общо нещо помежду си – никой от тях не е с наднормено тегло!“ Какво още ни съветва доктор Хинохара.
1. Енергията идва от това да се чувстваме добре, а не от съня и от храната

Доктор Хинохара вярва, че организмът ни подсказва от какво има нужда и че няма защо да го подлагаме на режими за сън и хранене. Той ни уверява, че трябва да отделяме време за себе си и за нещата, които ни карат да се чувстваме щастливи. Да се забавляваме е здраве и дълголетие, убеден е японският лекар.
2. Храната е важна и трябва да внимаваме с нея
Друг закон на дълголетниците е умереното хранене. Докторът съветва сутрин да се добавя по 1 лъжица зехтин в закуската, защото той е полезен за артериите, за доброто храносмилане, за кожата.

Самият Шигеаки Хинохара приживе закусва с плодов сок с лъжица зехтин или мляко с малко леща на прах и един банан. Обяда понякога пропуска, или пък залъгва глада с няколко бисквити, а на вечеря си хапва риба, ориз или само плодове. Дълголетникът консумира месо две пъти седмично, при това нетлъсто и в малки количества.
3. Никакви асансьори! Ползвайте стълбите при всеки възможен повод!
Движението е от гигантско значение! Затова, ако трябва някой да ви донесе нещо, не го карайте да идва при вас, вие отидете при него. Ако имате време, слезте една спирка по-рано и повървете пеша.

Ако може да избирате, винаги тръгнете по стълбите. Докторът дори взимал по две стълби наведнъж, за да бъде винаги във форма. До последно той прави по 2000 крачки на ден!

4. Не се пенсионирайте!

До 65-годишна възраст докторът работи усилено, а след това се посвещава на дейности, полезни за обществото. Според него това да правиш добро и да бъдеш полезен на напълно непознати хора се отразява на здравето и общото състояние на всеки човек.

5. Общуването с животни и музиката удължават живота

Японският специалист е толкова краен в това свое твърдение, че той дори вярва, че да имаш животно и да слушаш редовно музика може да те избави от болести по-успешно отколкото понякога го правят в болницата.

6. Споделяйте знанията си!

Нашите знания и нашият опит не бива да са от полза само за нас самите. Споделяйки ги с другите, ние се издигаме на по-високо духовно ниво. Самият той провежда по около 150 лекции годишно, включително пред деца, в подкрепа на това свое твърдение. На всичко отгоре по време на лекциите остава изправен и казва, че това го прави по-силен.

7. Намерете си модел за подражание и го задминете!

Доктор Шигеаки Хинохара признава, че неговият баща винаги е бил силен ролеви модел. Той дори го нарича свой „герой“. Когато медикът е раздвоен или се намира в сложна ситуация, винаги се пита как би постъпил баща му на негово място.

8. Не се тревожете за материални неща!

Според японеца много от нашите здравословни проблеми идват от прекалена тревожност, а прекалената тревожност от своя страна обичайно се дължи на материални проблеми. „Никой нищо няма да отнесе със себе си и си го припомняйте всеки път, когато не можете да заспите от притеснение за нещо толкова маловажно“, съветва Хинохара.

9. Бъдете постоянно заети!

Един от основните ключове за щастието според специалиста е да имаме постоянно работа. Да сме заети, да горим в това, което правим, да го правим с хъс и ентусиазъм, да го споделяме с хората и да не спираме да се опитваме да бъдем все по-добри.

Прочутата рецепта за нормализиране на кръвното на д-р Хинохара

Едва ли някога сте чували по-проста рецепта. Доктор Хинохара твърди, че в Япония десетки хора се чувстват по-добре благодарение на нея. Тя не само нормализира кръвното налягане, но действа благоприятно при артрит, мигрена, колит. Неговото пречистване с вода подобрява сърдечната дейност и в този смисъл може се каже, че е рецепта за дълголетие.

Веднага след събуждането си от сън изпийте 650 мл вода. Не закусвайте и не приемайте никаква храна поне 45 минути след това.

Преди да обядвате, изпийте една чаша вода, също и преди вечеря.

Това е всичко!Хиляди хора луднаха по тази рецепта за дълголетие и желязно здраве. Нужни са само 1 кг. моркови и 150 мл. ракияТази рецепта за дълголетие жъне най-големи успехи в страните на Изток като Япония, Китай, че и дори …Nov 22 2018vijti.com

Източник: Мила

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!