„Мислещата“ билка лекува много болести: Щом я поемете веднъж, тя сама открива болните части от тялото и започва да ги лекува

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Наричат лобелията „мислеща“ билка, тъй като веднъж щом я поемете, тя се насочва към частите от тялото ви, които се нуждаят от лечение. Лобелията е открита за пръв път в Северна Америка. Оттам тя е пренесена и в България, където се отглежда за лечебни цели. Тази билка расте през месеците май, юни и юли. Тя е красиво растение с нежни и пъстри цветове, които зареждат с настроение за целия ден.
Наричат е още индийски тютюн, тъй като индианските племена са я използвали често, поради многобройните ѝ лечебни свойства.
Многобройните ползи от тази билка включват стимулиране на дихателната система, подобряване на имунното здраве и отказване от тютюнопушенето.
За всяка болка – билка: Отвара от здравец бори високото кръвно, пчелният клей ще ви избави от фарингитСтефка Иванова живее в град Дунавци. С нескрита емоция тя си спомня за проблемите, които преживява п…Jun 10 2019vijti.com

Как лобелията помага на хората да спрат да пушат? Растителното вещество лобелин в лобелията има подобен ефект върху тялото, както никотина. В резултат на това умереното и внимателно използване на тази билка обикновено се предписва на хора, които искат да спрат да пушат.
Тя се използва също при при астма и навяхвания. Билката е полезна и при ухапвания от насекоми и сърбеж. Лобелията подобрява кръвообращението, като по този начин тя може да помогне за облекчаване на менструалните спазми и мускулни крампи.
Съставките на лобелия ускоряват отхрачването в случай на нужда. Още през 19 век местните американци и лекарите използват билката, за да предизвикат повръщане при хората. По този начин може да се използва за отстраняване на токсините от човешкото тяло и да помогне за справяне с хранително отравяне. Тази билка се използва и по локални начини за облекчаване на мускулната болка и ставните бучки, предизвикани от ревматоиден артрит. Използва се също за лечение на ухапвания от насекоми и синини.

Основната съставка на лобелията, а именно лобелин, се смята, че притежава качества, подобни на никотина. Затова се използва широко като продукт за спиране на цигарите. Никотинът работи върху специфични рецептори в човешката нервна система за повишаване на сърдечната честота, кръвното налягане и кръвоносните съдове. Интересното е, че лобелията работи в обратна посока. Намалява кръвното налягане, сърдечната честота, отпуска мускулите и разширява кръвоносните съдове.
Проучванията също така показват, че тя може да бъде ефективна и при лечение на зависимостта от наркотици. Билката улеснява мускулите и подобрява кръвообращението в човешкото тяло. По този начин тя може да помогне за облекчаване на менструалните спазми и мускулни крампи. Всъщност през 19 век тя се е използвала за намаляване на сковаността на таза по време на раждане.

Най-често билката се поема под формата на чай, като не се препоръчва да пиете повече от две чаши на ден. Ако прекалите с употребата й, могат да се появят странични ефекти като изпотяване, гадене, замаяност, повръщане и диария.
Източник:  dariknews.bg 
Тази билка прониква в ставите и възстановява хрущяла 1000 пъти по- добре от лекарстватаЕлена Федоровна Зайцева е известен билкар, който се занимава с билкови лекарства от 8-годишна възрас…Jun 7 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!