За всяка болка – билка: Отвара от здравец бори високото кръвно, пчелният клей ще ви избави от фарингит

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стефка Иванова живее в град Дунавци. С нескрита емоция тя си спомня за проблемите, които преживява през 1993 г. Тогава тя започва да изпитва всекидневни и почти непрестанни дразнения в гърлото, парене, щипене и дори болки при преглъщане на слюнката.
Консултирайки се с лекар, жената разбира, че страда от хроничен алергичен фарингит. (Това заболяване се определя като остро възпаление на лигавицата на гълтача. Рядко възниква само, по-често е в съчетание с възпаление на носа, околоносните кухини и трахеята).
Според специалистите при нея болестта най-вероятно се е развила на работното място. По това време тя се препитава като лаборант-аналитик и си докарва множество алергии от веществата, с които работи всеки ден.
Шеф Петров обясни колко е полезен за здравето боровият прашецШеф Петров е „за“ използването на боров прашец в гозбите, дори смята да го добавя към ястията в него…Jun 8 2019vijti.com

Оттук нататък Стефка я очакват множество трудни моменти, като в най-тежките от тях получава и алергични отоци. В такива състояния й се налагат и продължителни престои в болницата.
Веднъж, точно по време на поредното болезнено и с малотраен ефект лечение в здравното заведение, тя се запознава с един дядо, който й разкрива вълшебна рецепта, благодарение на която жената завинаги се избавя от неприятното хронично заболяване.
За да се приготви чудодейният илач, се взема пчелен клей колкото орех. Парчето се нарязва и се слага в бурканче от бебешка храна.

Залива се със силна ракия или първак (може да се използва и спирт). Оставя се да престои 7 дни, като периодично се разклаща. На 8-мия ден се прецежда и течността се прехвърля за съхранение в друго бурканче.
В една чаена чаша се смесват 1чаена лъжичка от спиртния извлек и 100 г вода. С тази течност се прави гаргара поне 3-4 пъти през деня. Желателно е това да става след хранене, за да не остава нищо по гърлото. Препоръчително е също поне 1 час след процедурите да не се яде и пие нищо. Терапията продължава 40 поредни дни.
Спазвайки всичко това, Стефка спира всички антибиотици и повече не й се налага да влиза в болница.

Препатилата жена разкри още няколко природни методи за лечение, които сама е изпробвала.
Единият е за разтегнато сухожилие. Мястото се намазва с олио и след това се слага хартия, напоена добре с газ. Отгоре се поставя още една, но вече чиста хартия, и се превързва с шалче или някакъв парцал. Така се преспива, а на сутринта компресът се сваля. Тази процедура се повтаря 10 вечери, като е много важно болното място да не се мокри през всичките тези дни.

За високо кръвно налягане пък леля Стефка съветва да се нарежат наситно 5-6 листа от здравец, заедно с дръжките. После се заливат с 600 мл вряла вода. Оставя се да се запари хубаво за около час и половина. Прецежда се и се пие по 200 мл 3 пъти на ден 30 минути преди ядене, като всеки ден се приготвя нова доза.
Лечението се провежда в продължение на 1 месец, след което се прави почивка за 10 дни. За по-сигурен ефект, след това същата процедура може да се повтори за още 1 месец.
Източник: desant.net
10 безценни съвета за здраве и щастие от Лили ДимковаРецептата: „от сутрин до вечер благодаря за всичко“, казва дъщерята на прочутия лечител Петър Димков…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!