Колко е опасен сладоледът? Важни мнения от лекари по темата

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Те отбелязват, че благодарение на него можем да се охладим в горещото време, но трябва да внимаваме с излишната захар. С пристигането на горещия сезон, няма как да се отрече, че най-големия летен деликатес е сладоледът. Почти всеки обожава този продукт от ранно детство, но малко се знае за неговите полезни свойства. По някаква причина майките се страхуват да угаждат на децата си с допълнителна порция сладолед, но толкова ли е опасен той?

Пригответе си домашен сладолед от диня: Много е вкусен, разхлажда прекрасно и не трупа килцаНеобходими продукти:
3 ч.ч. почистена диня
1/2 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. лимонов сок
1 ч.ч. захар
2 с.л. ме…
Jul 18 2019vijti.com

Лекарите казват, че студеното ястие не винаги представлява заплаха, но е много важно да е високо качество.
Те отбелязват, че благодарение на сладоледа можем да се охладим в горещото време, но трябва да внимаваме с излишната захар.

Диетолозите смятат, че няма как да пострадате от една доза на ден, стига да го консумирате през деня, а не преди лягане. Дори да сте на диета, те позволяват 2-3 пъти седмично да съгрешавате със сладолед. Те изтъкват, че в него се съдържа калций.

Експертите смятат, че мнението за опасностите от сладоледа е преувеличено и е противопоказано само за тези, които страдат от алергии към млечни протеини. Продуктът повишава настроението и понижава кръвното налягане. Митът не съответства на реалността, че сладоледът може да бъде ви разболее, напротив, много помага при болки в гърлото. Източник zdrave.to

Много хора ще загубят апетита си: Сладоледът днес – опасен микс от химикалиПо време на походите му в Персия и Индия на знаменития завоевател Александър Македонски местните сер…Jun 18 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!