Пригответе си домашен сладолед от диня: Много е вкусен, разхлажда прекрасно и не трупа килца

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Необходими продукти:
3 ч.ч. почистена диня
1/2 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. лимонов сок
1 ч.ч. захар
2 с.л. мед
Много хора ще загубят апетита си: Сладоледът днес – опасен микс от химикалиПо време на походите му в Персия и Индия на знаменития завоевател Александър Македонски местните сер…Jun 18 2019vijti.com

Начин на приготвяне:
В съд загрейте водата, като добавите към нея захарта, лимоновия сок и меда. След като захарта се разтвори, свалете от котлона и оставете да се охлади. Почистената диня смелете в блендер и след това добавете към захарния сироп. Разбъркайте, преместете в удобен съд и сложете във фризер. Разбивайте с пасатор или вилица на всеки час – 3-4 пъти подред, за да предотвратите заскрежаване на домашния сладолед.

А сега още рецепти за вкусен сладолед:
Паниран сладолед
Необходими продукти
500 г сладолед
1 пакетче обикновени бисквити
2 яйца

2 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. прясно мляко
олио за пържене
Начин на приготвянe

Бисквитите се смилат и се смесват с кокосовите стърготини. Оформят се топки от сладолед и се оставят във фризера да стегнат. След това се потапят в разбито яйце, а после – и в смлените бисквити. Оставят се отново във фризера за 30 мин. Изваждат се, потапят се в разбито яйце и се изпържват в сгорещено олио за секунди. Готовите топки полях с шоколадов топинг.

Италиански домашен сладолед
Необходими продукти
6 банана
250 г малини
200 г подсладено кондензирано мляко
100 г печени шамфъстъци

Начин на приготвянe
Бананите се белят, нарязват се на парчета и се замразяват. Малините също се замразяват. Изваждат се от фризера и се смилат заедно с ядките в блендер. Малко по малко се налива кондензираното мляко. Готовият плодов сладолед се сипва в купички и се гарнира по желание.

Пържен сладолед
Необходими продукти
500 г сметанов сладолед
2 яйца
2 с.л. кокосови стърготини
1 пакетче обикновени бисквити
1 с.л. прясно мляко
олио за пържене


Начин на приготвянe
Кокосовите стърготини и бисквитите се смилат. Яйцата се разбиват с прясното мляко. От сладоледа се оформят топки, които се потапят първо в разбитите яйца, а след това в смлените бисквити. Топките се поставят във фризера за 30 минути, да се стегнат. После отново се овалват в разбитите яйца и се пускат за 2 – 3 секунди в обилно количество силно сгорещено олио. Обръщат се и се изваждат. Гарнирайте пожелание.

С тези прекрасни рецепти винаги можете да изненадате приятно вашите близки и да смаете гостите си.
Източник: mama24.bg
Най-добрият шоколадов сладкиш: Приготвя се без брашно, а вкусът му побърква всеки още с първата хапкаС този сладкиш ще подлудите всички. Продукти: 2 шоколада по 80 грама – млечен или натурален, може и …Jun 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!