Кога е опасно да ядете ябълки

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Вероятно знаете поговорката: „Една ябълка на ден държи лекаря далеч“. Тези думи не са случайни. Учените са открили, че ябълката е сред храните с най-висока концентрация на антиоксдиантни съединения.

Хрупкаво мариновано зеле, приготвено с ябълки – ще се изумите от вълшебния му вкусОбичате ли кисело зеле? Дано да обичате, защото то е много полезно за здравето ви! Мазнините в него …Feb 2 2019vijti.com

Ябълките са полезен плод, който е богат на микроелементи и витамини. Съдържа аскорбинова киселина, витамин К, желязо, фосфор, магнезий, калий, цинк, натрий и мед.

Има обаче противопоказания, при които не можете да ядете този плод.

В същото време лекарите предупреждават за опасността от ядене на ябълки веднага след основното хранене, тъй като „атакуват“ защитната киселинна обвивка на зъбите. Поради тази причина те трябва да се ядат след 30-40 минути след хранене.

Заедно с това изследователи от Английския университет в Рединг доказаха, че вероятността да се сблъскате с инсулт или инфаркт се намалява, ако ядете два или три плода дневно.

Антиоксидантите присъстват в плодовете, които ефективно блокират раковите клетки. Изключително полезни са и корите, които не трябва да се махат, а се препоръчва да се изяде цялата ябълка.

Източник: БЛИЦ

Редовно смесвам цвекло, моркови и ябълки, а хората се чудят защо съм толкова здраваКакво ще получите, когато смесите сок от цвекло, моркови и ябълки? Не по-малко от магическа отвара, …Jan 23 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!