Как да проверим дали щитовидната ни жлеза е в ред само с помощта на термометър

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Добре е редовно да се консултирате със специалист, за да може в случай на някакви проблеми да се вземат подходящи мерки в началния етап от развитието на болестта
Много е важно щитовидната жлеза да е в добро здравословно състояние.
Необходимо е редовно да се консултирате със специалист, за да може в случай на някакви проблеми да се вземат подходящи мерки в началния етап от развитието на болестта.
За да проверите щитовидната си жлеза, не е необходимо да извършвате сложни действия. Може просто да се възползвате от стария метод, който с точност ще ви покаже какво е състоянието на щитовидната жлеза.
Зелените орехчета: Мощен лек срещу гинекологични проблеми и болести на щитовидна жлезаКой може да опита лечението с тинктура от зелени орехи : Хората, страдащи от дисфункция на щитовидна…Apr 15 2019vijti.com

За целта е необходимо да използвате обикновен живачен термометър.
Необходимо е да се събудите сутрин, но без да ставате от леглото, да измерите телесната си температура, като поставите термометъра под езика.
Температурата трябва да се измерва ежедневно, в продължение на 3 – 5 дни, след което да сравните резултатите и да направете заключение.
Резултати:
Температура 36,5 ° C – 36,8 ° C – щитовидната жлеза е в добро състояние.
Температури под 36.5C – Тази температура може да е сигнал да се свържете с лекар – ендокринолог. Най-често тя е придружена от подуване на краката и клепачите, бледост, косопад.

Температура над 36,8С – активността на щитовидната жлеза е повишена и това също е сигнал, че трябва да консултирате със специалист. Тази температура често е придружена от промени в настроението, липса на чувство за глад.
За да възстановим правилното функциониране на щитовидната жлеза и това да спомогне за по-бързото изгаряне на мазнините и активирането на метаболизма, е желателно да спазваме тези здравословни съвети:
Селенът е важен
Всички плодове и зеленчуци съдържат мощни фитонутриенти, които поддържат здрава имунната система.

Благодарение при всяко авто-имунно заболяване, е важно да се намали възпалението с анти-оксиданти, като ядете ценни фито-хранителни вещества.
Яденето на храни, богати на селен, като бразилски орехи, морски дарове, яйца, слънчогледови семки и чесън ще помогне да поддържате здравословен метаболизъм. Съдържанието на селен варира в храните, в зависимост от съдържанието на почвата, някои географски региони са много бедни на тази съставка. Дефицит на селен може да се определи с кръвен тест.
Йодът също е ценен
Добрата функция на щитовидната жлеза също изисква адекватни нива на йод, минерал, изискван от органа за синтеза на хормоните на щитовидната жлеза.

Консумирането на храни богати на йод, като водорасли, морски риби, ананас, йодирана морска сол, спанак и марули е много важно.
Добре е повече да си почивате (физически и психически) и да намерите своя най-ефективен начин за пречистване на съзнанието – било то с медитация, йога, топли бани, упражнения, четене и други релаксиращи дейности.
Източник: zdrave.to
Нормализирайте работата на щитовидната си жлеза и ще бъдете хем здрави, хем слаби – най-важното, което трябва да знаетеОбърнете внимание на тялото ви, особено на щитовидната жлеза, и вие ще бъдете не само здрави, но и с…Sep 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!