Златното кайсиево сладко на мама пак обра точките – ето как кайсийките остават цели и твърдички, а не преварени:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Благодарение на тази рецепта кайсиите в сладкото ще бъдат плътни, ще остават цели и ще са невероятно вкусни. Големите и добре узрели плодове са най-добрият избор за приготвяне на маминото кайсиево сладко . Технологията е лесна, а вкусът – божествен! Ето и  рецептата за Златното кайсиево сладко на мама :

Тази година и аз си направих ягодово сладко става без варене – не се разкашква, супер ароматно и много лесно:Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка, тогава определено ще ви хареса н…May 27 2020vijti.com

Златното кайсиево сладко на мама

Продукти:

1 кг кайсии

600 гр. захар

сокът от половин лимон

1 с.л.сода

1 л вода

Приготвяне:

Кайсиите трябва да бъдат измити и обелени.

Разтворете содата в студена вода (количеството и на двете зависи от количеството плодове). 1 литър вода: 1 чаена лъжичка сода.

Потопете кайсиите в разтвора и оставете за няколко часа. Тази процедура ще позволи на кайсиите да останат цели по време на варенето.

кайсии за сладко

След това изплакнете добре плодовете от разтвора, за предпочитане 3-4 пъти. Оставете кайсиите в гевгир да се отцедят.

Сега отстранете костилките – леко стиснете и те сами ще изскочат, така че кайсиите да останат цели. Не хвърляйте костилките, те пак ще са ни необходими.

Поставете кайсиите в купа или тенджера и покрийте със захарта. Оставете за една нощ или поне 10 часа.

След това ги поставете на силен огън и изчакайте, докато сместа заври, след което добавете костилките (предварително почистени).

сладко от кайсииСлед като сместа заври, намалете котлона до минимум и гответе до желаната гъстота. Бъркайте периодично сладкото, не трябва да се събира пяна.

След час варене изсипете сока на половин лимон, варете още 10 минути, отстранете пяната и изключете котлона.

Напълнете сладкото в стерилизирани буркани и охладете напълно.

кайсиево сладко

Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Най-вкусното ягодово сладко става без варене – не се разкашква, а витамините си остават вътре:Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка, тогава определено ще ви хареса н…May 15 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!