Хампарцумян: Ако цената на олиото тук е висока, пазарувайте в съседна държава

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Инфлацията е неизбежна, трябва да се надяваме да е умерена и разтеглена във времето. Докато има кой да плаща, инфлацията ще расте. Ако цената на олиото тук е висока, спрете да купувате и пазарувайте в съседна държава, за да притиснете спекулантите, които надуват цените. 

Това посъветва банкерът Левон Хампарцумян по БНТ. Няма нужда да ви казвам, че една кутия маски беше 60-70 лева, когато се търсеха, сега може да се купи за 3-4 лева. Има някои неща, които спекулативно, сезонно се раздуват, допълни той и уточни, че е важно как реагира пазарът на инфлационния натиск.

Ако човек има повечко пари в банка, сега е на загуба, но това е временно. Защото икономическа криза в момента технически няма. Има обаче техническо пренареждане на веригите за доставка, за производство, тази свръхзависимост от Китай и останалия свят, ще се промени, обясни банкерът.

Той подчерта, инфлацията удря по-различен начин хората с фиксирани доходи и работещите, които могат да поискат увеличение на заплатите си от своя работодател.

Банките у нас работят с около 20% собствен капитал, останалите са нашите пари. Те са финансовата инфраструктура. Банките са огледало и функция на съответната икономика, изпълняват волята на клиентите си. Така че банките трябва да се добре, да печелят, каза още Левон Хампарцумян.

Анонимни фирми строили незаконно магистрала „Хемус“ на баснословни цениДНСК извърши проверка на място в участъците на магистрала „Хемус“ от 1 до 9. Проверката е извършена …Sep 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!