Най- бюджетният плод намалява холестерола само с 2 парченца на ден

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди няколко десетилетия хората дори не са се замисляли как високите нива на холестерол в кръвта влияят на здравето. Но учените са доказали, че си струва да се тревожите. В крайна сметка „лошият“ холестерол е причината, поради която се появява заболяване като атеросклероза на съдовете. И вече причинява сърдечни удари и инсулти , които отнемат живота на мъже и жени.

Ето защо си струва да контролирате нивото на холестерола в тялото. Ако е повишен, трябва незабавно да започнете да го намалявате. Малко хора знаят, но има доста евтин помощник по този въпрос . Любимите ни  ябълки помагат за понижаване на холестерола. Основното нещо е да ги използвате редовно.

Бюджетни плодове, които понижават холестерола

Американски учени твърдят, че две ябълки на ден ще помогнат в борбата с „лошия“ холестерол. Те се основават на констатациите в хода на изследването , по време на което хората ежедневно консумират този плод. В резултат на това нивото на холестерола, което причинява атеросклероза на съдовете, става по-ниско.

Хората в проучването ядат по две ябълки на ден . Това количество се оказа достатъчно. Всъщност този плод съдържа голямо количество полифеноли и пектин (полезни фибри, които предотвратяват усвояването на „лошия“ холестерол в кръвта).

Ползите от ябълката за тялото

Ябълките имат много други ползи за здравето. Тези плодове премахват излишната вода и сол от тялото. Ето защо хората, страдащи от хипертония , трябва да ги ядат. В допълнение, една ябълка си струва да се яде за тези, които са загубили много кръв. В крайна сметка съдържа много желязо. Тъй като този плод ви позволява да повишите нивото на хемоглобина.

В допълнение, ябълката помага за подобряване на функционирането на храносмилателната система . Органичните киселини, които са в състава на този плод, стимулират производството на стомашен сок. А растителните клетки, съдържащи се в ябълките, вършат отлична работа за отстраняване на токсичните вещества от тялото. Ето защо този плод се въвежда в диетата на пациенти, които се борят с отравяне.

Ябълките са хранилище на витамини , така че трябва да се ядат редовно. По този начин ще помогнете на тялото си. И тъй като този плод е доста евтин, закупуването му няма да представлява трудности. Това е идеален бюджетен вариант за тези, които се грижат за здравето си.

Лекар от ИСУЛ: COVID-19 може да доведе до безплодие при мъжетеbtvnovinite.bg Коронавирусът може да засегне половата система при млади мъже, които боледуват в моме…Jan 18 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!