Мама е над 40, но става все по-млада пред очите ни! Тя призна, че всеки ден забърква евтин желатин и..

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Всяка млада дама е запозната с такъв продукт като желатин . Домакините го използват тук-там, приготвяйки от здравословния прах желе, домашен мармалад, заливка и дори сладолед. Малко хора обаче знаят, че желатинът може да се използва не само в готвенето, но и за направата на невероятно ефективни домашни продукти за грижа за кожата. Ако сте над 30 години, нашата статия е точно за вас!

Домашно приготвената маска с желатин ще се превърне в любимия ви продукт за грижа за кожата, защото работи не по-лошо от скъпите кремове от магазина, побеждавайки бръчките и промените, свързани с възрастта. Резултати след първото използване!

Маска за лице с желатин

Избрахме желатинова основа с причина: тя има мощни стягащи и овлажняващи свойства, идеално моделира овала на лицето и значително намалява подуването на кожата. Има толкова много маски на основата на желатин, че не можете да ги преброите на пръстите си, но ние сме подготвили за вас 4 от най-простите рецепти, които работят безотказно. За всеки вкус и за всеки тип кожа!

ЖЕЛАТИН С КРАСТАВИЦА

Домашно приготвена маска на базата на желатин и краставица ще подобри тена ви след първата употреба, ще избели забележимо и ще има тонизиращ ефект върху отпуснатата кожа. Не лек, а находка!

СЪСТАВКИ

1 ч.ч. желатин
1 краставица
2 ч.ч. отвара от лайка
2 ч.ч. сварен зелен чай
1 ч.ч. сок от алое

ПОДГОТОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ

Прясната краставица се настъргва на ситно ренде, а получената каша се изстисква през марля.

Изсипете желатина с отвара от лайка, зелен чай и добавете каша от краставица. Загрейте сместа на водна баня, докато желатинът се разтвори.

Когато желатинът се охлади до стайна температура, изсипете в него сок от краставица и алое.

Тонизираща маска против бръчки с желатин е готова! Нанесете маската върху лицето си с леки движения за 30-40 минути. Изплакнете с топла вода и след процедурата използвайте хидратиращ крем.

ЖЕЛАТИН И МАСЛО

Подхранващата желатинова маска с масло е най-доброто решение за повяхваща и застаряваща кожа на лицето. Съставките са прости, а ползите са безценни!

СЪСТАВКИ

1 ч.ч. желатин
7 ч.л. студена вода или мляко
1 ч.ч. масло

ПОДГОТОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ

Желатинът се залива със студена вода или мляко и се оставя да набъбне за 10-15 минути.

Разтворете получената смес на водна баня и след това добавете масло. Изчакайте маслото да се разтвори.

Разбъркайте добре всички съставки, охладете и нанесете върху почистена кожа на лицето за 20 минути. С помощта на памучен тампон, потопен в мляко, отстранете останалата желатинова маска и след това измийте с топла вода.

ЖЕЛАТИН И ИЗВАРА

Използвайте тази домашна маска, когато лицето ви изглежда уморено и бледо. Маска с желатин и извара е идеална за подхранване и овлажняване на стареещата кожа на лицето, облекчаване на умората и подуването.

СЪСТАВКИ

1 с.л. л. желатин
2 с.л. л. мляко
1 с.л. л. извара

ПОДГОТОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ

В малка купа смесете желатина и млякото. Оставете желатина в сместа да набъбне, оставяйки го за 10-15 минути.

Разтворете получената смес на водна баня и след това добавете извара. Разбъркайте старателно, докато се получи хомогенна маса.

Оставете маската да изстине и нанесете върху почистено лице за 25-30 минути. Изплакнете с топла вода или отстранете остатъците от маската с памучен тампон, натопен във вода.

ЖЕЛАТИН И АВОКАДО

Изглежда една от най-ефективните домашни маски за суха кожа. В тази версия желатинът се показва в цялата си слава, а в комбинация с пулпа от авокадо идеално овлажнява и тонизира деликатната и суха кожа на лицето.

СЪСТАВКИ

1 ч.ч. желатин
7 ч.л. вода
1 с.л. л. пулп от авокадо

ПОДГОТОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ

Залейте желатина със студена вода и оставете за 15 минути.

Когато желатинът набъбне, разтворете го на водна баня и след това добре разбъркайте сместа с кашата от авокадо.

Охладете готовата маска до стайна температура и нанесете върху чиста кожа на лицето за 25-30 минути. Изплакнете с топла вода.

Желатиновите маски за лице са абсурдно прост и достъпен козметичен продукт, който по удивителен начин ще ви помогне да се справите с промените, свързани с възрастта, да премахнете фините бръчки и да възвърнете еластичността и блясъка на кожата.

Но най-важното е, че маска на базата на желатин може лесно да се направи у дома, като се избягват скъпите процедури в салоните за красота. Дори самите козметолози не пренебрегват този домашен метод за подмладяване!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!