Колко още ученици трябва да се разболеят докато вземете адекватни мерки?!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Гневно писмо пристигна на служебния мейл на Dunavmost.com, в което майка се заканва, че ще откаже да пусне сина си на училище заради трети случай на КОВИД-19 в училището. Ето какво пише русенката:

„Изключително възмутена съм от неадекватните мерки, които се предприемат от т.нар Щаб в Русе! Трети случай на заразен с КОВИД-19 има в нашето училище, което означава, че е въпрос на време да пламнат всички класове. Само за три дни, три случая. От ръководството на учебното заведение ни уверяват, че от РУО имало заповед, в която оттук до края на пандемията, децата ще стоят с маски в часовете. 

Ли-Мен Ян: COVID-19 не е обикновен коронавирус, защото е лабораторно създаденИздирваната от китайските власти вирусоложка Ли-Мен Ян даде първото си интервю за европейска телевиз…Oct 24 2020vijti.com

Първо, няма научно доказателство, че маските  НАИСТИНА предпазват от заразяване. Те намаляват разпространението на вируса, но в никакъв случай не могат да опазят когото и да било от заразата. Така че това изобщо не е решение на проблема. 

 

Второ, учениците били разпределени в класни стаи. Ами по коридорите, всяко междучасие и в лафката или тоалетните помещения – как ще ограничите движението на децата?! Никак. Просто е ясно, че ще се заразяват едно друго само докато се разминат.

Трето, учителите са изложени на още по-голям риск, тъй като те влизат в различни паралелки, при всички класове. 

Изводи:

– Не ви интересува здравето на децата. Защото нито маските ,нито ограничението в класните стаи ще предпази учениците от предаване на заразата. Прости симулирате дейност и уж вземане на решения.

– Не ви интересува здравето на учителите. Защото те реално всеки момент могат да се заразят и в един момент просто да няма кой да преподава. Няма да говоря за помощния училищен персонал, който е изложен на същата опасност. 

– Не ви интересуват семействата и близките на децата и учителите. Защото те се връщат в къщи и всички – от родители, през братя и сестри, до баби и дядовци – всички сме контактни! Целият град ли ще поставите под карантина?

Това, което трябва да се направи, е съвсем просто решение – дистанционно обучение. Защото само така може да се ограничи инфекцията. Дистанция! Това е! Толкова ли ви е трудно да го осъзнаете, госпожи и господа от Щаба?

И какво ще стане, ако спра детето си от училище по мое решение?“

Проучване: Почистващите води за уста неутрализират коронавируса за 30 секундиМного от тях деактивират повече от 99,9% от вируса Някои води за уста и перорални антисептици могат…Oct 21 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!