Как 30 клека на ден ще променят формата на тялото ви

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не мога, не искам, няма време

Упражненията помагат за тонизиране на фигурата, но не всеки успява да превърне спорта в част от живота си. Поради интензивния ритъм и работа, които отнемат много енергия, няма желание да отидете във фитнес клуб.

 Отделна категория са майките с малки деца. Няма с кого да оставите децата, или бебетата все още се кърмят и майката не може да отделя време за тренировки. Някои може да са просто мързеливи, това е нормално. И не забравяйте за пандемията и наличието на логичен страх да тренирате на специализирано място.

Резултатът е апатия. Няма вяра в себе си, в силите си, няма вяра в това, което ще се случи.

От вас се изисква много малко

Когато задачата е да затегнете формата, 10 минути на ден у дома са достатъчни и след 3 месеца няма да разпознаете тялото си.

Спортът е важен компонент на здравето и неговият дял в загубата на тегло е 30%. Едва ли си струва да напомняме, че 70% от успеха в отслабването е правилното хранене. Но ако вече сте се отказали от обикновените бургери, пиете ябълков чай, вместо да хвърляте пет супени лъжици захар в чаша, а дупето все още изглежда като молекула на коронавирус, а не като гладка топка за боулинг, тогава клекнете

Започнете с 30 клякания на ден и 50 глутеус моста. Ще отнеме по-малко от 10 минути.

Мостове може да направите, докато лежите на леглото пред телевизора.

глутеус мост

Най-ценното при този подход е вашето продължаващо здравословно психологическо състояние. Не се чувствате недоволни от необходимостта да изпълните следващото „задължително“ нещо в живота си. След седмица извършване на такива прости действия, ще разберете, че тялото е свикнало с това.

Увеличете

Постепенно добавете 5 клека и 10 моста. Цел: Стигнете до 50 клека и 150 моста. Тези упражнения ще ви отнемат 10 минути от живота ви, а тялото ви силно ще ви изненада с трансформация.

Често след малко физическа активност човек е лесно готов да предприеме допълнителен подход, тъй като усеща прилив на енергия поради хормона ендорфин.

Казвам това с пълна увереност, защото при такива „мързеливи“ подходи към спорта, 3 месеца след първото раждане, просто не разпознах тялото си!

Как се променя тялото

Когато тялото е подвижно, то вече извършва физическа активност и губи енергия, тоест калории. Дори мигането изисква енергия, макар и незначителна. Клякането е сложно упражнение, тялото изразходва повече калории за него. Средностатистическият човек с тегло 60 кг ще изразходи около 15-20 калории, когато прави 30 клякания. Но това все още не е най-благоприятният ефект от това упражнение.

Кляканията укрепват не само долната част на тялото: квадрицепсите и подколенните сухожилия, прасците, седалищните мускули, но също така включват ректуса и наклонените коремни мускули, както и мускулите на гърба . Поради това дори недостатъчно използваните мускули са наситени с кръв и се тонизират. Тридесет клякания са достатъчни, за да може тялото да освободи ендорфини, адреналин и други хормони, които ускоряват метаболитния процес.

Глутеус мост тренира мускулите на прасеца, основните мускули, подколенните сухожилия, бедрата и глутеусите. С правилното изпълнение на това упражнение пресата работи и корема намалява.

Защо работи

Лесното упражнение, възможността да го правите навсякъде по всяко време и редовността са трите тайни съставки за успех.

Редовното упражнение облекчава стреса и подобрява настроението. В резултат на това самочувствието се повишава, защото виждаме, че сме напълно способни да изпълняваме тези прости упражнения и да не се отказваме. Тялото се променя и всичко това не може да не се радва. Качеството на живот се подобрява, жизнеността се повишава – всичко това ни дава самочувствие.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!