Вижте кои нашенки смениха религията си и приеха исляма

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мода или опит да привлекат внимание?

Вулева се отрече от свинско и Коледа, Мегз не излиза без хиджаб

Преди броени дни Моника Валериева проговори за пръв път от години насам за приемането на исляма в живота си. Сексбомбата тогава призна, че никога не е вярвала в Исус Христос и че ислямът е нейният „дом“. Феновете бяха разтърсени и скептични от изненадващата промяна, но Моника най-накрая разкри, че се справила с трансформацията изцяло благодарение на подкрепата от родителите си.

ШОК: Албена Вулева стана Бейза ходжа. Скандалната водеща прие исляма и  турско име - Информационна агенция ПИК

Моника Валериева получила пълната подкрепа на родителите си
Моника Валериева получила пълната подкрепа на родителите си

Тогавашните спекулации, че моделката е залитнала по чужда вяра заради бившо гадже арабин, бяха бързо отречени от хубавицата, която подчерта, че напълно сама е преценила в какво ще вярва и каква религия ще изповядва. „След определен брой инциденти години подред, след посещението ми в църкви започнах процес за смяна официално на религията“, написа красавицата на неин фен. И допълни: „Не мисля, че е важно с какво име назоваваш Бог, а да вярваш в него, да чувстваш с цялото си сърце къде принадлежиш“.

Миньончето от Раковски Миглена Каканашева-Мегз също преоткри себе си в исляма и вече от години не живее в България. Бившата модна дизайнерка провъзгласи себе си като духовно гуру в социалните мрежи и дава съвети и акъл на всички „дубайски кралици“. Арабските емирства се отразяват добре на Мегз, като тя веднага прие както тяхната религия, така и луксозния начин на живот и дубайския лайфстайл. Миглена вече почти не се мярка без хиджаб (забрадка или друг вид кърпа за главата на жените мюсюлманки) и гордо изповядва религията.

Дизайнерката Мегз изцяло прие мюсюлманския живот
Дизайнерката Мегз изцяло прие мюсюлманския живот
Ура! Мегз окончателно избяга от България!

Но Валериева далеч не е единствената будала, която изповядва религията без лукса у нас. Бившата тв водеща и риалити звезда Албена Вулева се обяви за „модерна мюсюлманка“ още през 2019 г. Устатата водеща още тогава се отрече от свинското месо и Коледа и не спираше да публикува пътя си към новата вяра. Вулева изучаваше Корана и четеше сутрин усилено, напълно погълната от мюсюлманската вяра. Дори името на блондинката бе сменено на Бейза Ходжа, но в днешно време Албена си е – Албена!

Албена Вулева стана Бейза Ходжа за кратко
Албена Вулева стана Бейза Ходжа за кратко

Гаджето на носителя на „Златната топка“ Карим Бензема също прие исляма без проблем. Манекенката Джордан Озуна лично призна това и разказа как се е решила на тази стъпка. В следващите години Бензема, който също е мюсюлманин, и семейството му живеят в Саудитска Арабия, където футболистът подписа с местния „Ал Итихад“.

„Да, приех исляма. Направих го в мадридската джамия на малка и интимна церемония. Плаках като малко момиченце. Аз съм много сантиментална“, сподели красавицата в интервю за испанско списание.

„Проучвах много за тази религия и мисля, че тя е красива. Всичко, което прочетох за нея, ме докосна. По време на Рамадан четох Корана, който ме разплака“, каза Джордан.

Един от най-необичайните примери у нас обаче си остава Петра. Необикновеното момиче от Горна Оряховица, която стана първата българка, която осъди държавата в Европейския съд по правата на човека заради отказ на българския съд да разреши смяна на личните документи, в които е мъж, също се врече в Корана.

Родителите на Петра по-трудно приели смяната на религията
Родителите на Петра по-трудно приели смяната на религията

За разлика от Валериева Петра не получила подкрепата от близките си и за нейното семейство смяната на вярата било по-трудно за приемане, отколкото смяната на пола. „Много странно, аз обичам източните езици и култури и бях започнала да уча малко арабски преди корейския език в университета. Коранът е най-показателната творба за арабския, защото е написан на много висок, неповторим стил“ разказва Петра.

Обръщането към мюсюлманството обаче не е от вчера за светските личности. Те не го свързват с терористичните групировки и зверските убийства, а намират в тази вяра начин да бъдат смирени. Част от звездите не се срамуват да признаят, че са сменили вярата си, други се крият дори от роднините си. Джанет Джексън например прие исляма на върха на музикалната си кариера. След смяната на вярата на мацето не й бе разрешено да се разхожда в пола и сутиен от латекс по улиците или да се снима гола за кориците на известни списания. Малко преди да почине, брат й Майкъл Джексън също се отдаде на мюсюлманството.

Майкъл Джаксън от католик стана мюсюлманин
Майкъл Джаксън от католик стана мюсюлманин

Певецът Ейкън пък се е запалил по другата страна на исляма. Допадало му, че можеш да имаш повече от една жена. Самият той може да се похвали с цели три, които не спират да го обгрижват.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!