След тази рецепта никой вече не пържи картофите, толкова вкусни и здравословни, няма как да не посегнеш към тях

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Представете си, че имате възможността да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден без заплаха за здравето и формата ви … Какво би било? За мен изборът е очевиден – пържени картофи. Обичам ги, често поръчвам най-голямата порция и й се наслаждавам. Но няма начин да се избегнем вредата. Освен ако не готвите пържените картофи в микровълнова фурна . Ето как тези храни могат да бъдат здравословни.

Казваме веднага: няма масло и олио, използвано десетки пъти, неразбираеми добавки и аромати. Всичко е възможно най-просто и вкусно! Предложеният набор от подправки за ароматна домашна бърза храна е приблизителен. Както винаги, можете да добавите свои собствени опции и да ги изброите в коментарите по-долу, оставяйки подсказка за другите да се научат как да правят микровълнови картофи.

8 лева за порция картофки без сирене на родното мореРодна мидена ферма втрещи посетителите си с цените на гарнитурите, предава Марица Популярното място …Jun 22 2020vijti.com

Съставки

Картофи 3 бр.

Зехтин 1 ч.л.

Черен пипер (смлян) на вкус

Сол на вкус

Червен пипер 1 чипс.

Чесън на прах 1 чипс.

Кориандър 1 чипс.

 

Подготовка

Обелете картофите. Нарежете на ивици. Покрийте с вода и оставете настрана за няколко минути.


Поставете картофите върху хартиена кърпа, за да поемат излишната влага.

Прехвърлете филийките картофи в купа. Добавете черен пипер и сол, малко смлян червен пипер, чесън на прах и кориандър. Смесвайте.


Сега добавете зехтин и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в микровълновата стъклена чиния.

Включете максималната мощност и печете картофите за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато филиите омекнат.

Какво следва? Докато картофките са в микровълновата, можете да започнете да правите домашния си сос. Кетчупът вероятно ще бъде най-традиционният вариант, но има и заквасена сметана с горчица и холандски . Следвайте този метод за готвене в микровълнова фурна, напълнете купа и се насладете на страхотния вкус с любимия си филм. Не забравяйте да изпратите връзката на същите любители на вредното, но вкусно.

Тези картофки са ми любими за вечеря- мога да си изям цялата тавичка сама, толкова са вкусни  Ако се запитаме кое е това, което ядем толкова често, колкото хляба, веднага ще се сетите за люби…Jun 1 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!