Гонят Елена Йончева от Европарламента

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Социалисти, близки до шефката на БСП Корнелия Нинова, са си навили на пръста да изгонят Елена Йончева от Европейския парламент, научи Lupa.bg. Хасковски бесепари вече излязоха с декларация, че снемат доверието си от пратеницата на червените в Брюксел, а подобни действия се очаквали от още няколко ключови организации в идните дни, при това от цялата страна. Вендетата срещу журналистката била започната лично от Нинова, след като Йончева разкри преди дни, че преизбраната председателка на Столетницата е нищила задкулисни сделки с премиера Бойко Борисов.

Елена Йончева: Борисов се крие и това е недостойноБългарският премиер Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са поканени днес в Европейския парл…Aug 28 2020vijti.com

Опитът да се гони от Брюксел и Страсбург обаче няма как да е успешен. Йончева се ползва с доверието на колегите си не просто в парламентарната група на социалистите и демократите, но и на целия ПЕС, чийто лидер е бившият й спътник в живота Сергей Станишев. Освен това тя не е член на БСП, така че нито едно партийно наказание не важи за нея и де факто „пожеланията“, отправени под заплашителна форма към Йончева, представляват де факто въздух под налягане, разкриха юристи пред Lupa.bg на „Позитано“ 20.

Очаква се темата с изказванията на Йончева срещу Нинова да стане и ябълката на раздора на предстоящия пленум, който трябва да утвърди новото Изпълнително бюро, с което шефката на социалистите ще работи в идните 4 години.

Ето и какво декларираха хасковските социалисти:

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички. Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата“.

Йончева: Нинова не е подписала нито един от сигналите ми срещу Борисов за аферата „Барселона“В първaтa ceдмицa нa oктoмври щe имa дeбaт в плeнaрнaтa зaлa нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт зa върхoвeнcтв…Sep 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!