ТОДОР ЖИВКОВ: Аз съм виновен за Възродителния процес, Лилов е национален предател

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тодор Живков е поел пред свои съпартийци, кандидат членове на Политбюро на БКП, цялата отговорност за т. нар. Възродителен процес. Дългогодишният ръководител на социалистическа България лично взел решението за смяната на имената на българските турци.

Чалга песен за Тодор Живков и местните избори провокира политиците ВИДЕО„Другарки и другари “ е най-новият проект на набралия популярност изпълнител AX Dain , който се радв…Oct 17 2019vijti.com

Това пише в новоиздадената си книга „Носталгията в България” проф. д-р Бончо Асенов, предаде „Haskovo.NET“. Това споделил в разговор с него бившия министър председател на Народна република България Георги Атанасов. Атанасов се страхувал от съдебно преследване за ролята му в т. нар. Възродителен процес. Като единствено останал жив ръководител в годините на Прехода, той очаквал да бъде привлечен като обвиняем при възобновяване на делото срещу виновниците за асимилацията на българските турци.

Подложен на обществен натиск тогавашния главен прокурор Никола Филчев привикал прокурорите от Военна прокуратура, за да иска придвижване на делото и наказване на виновните. Прокурорите обяснили, че са разпитани над 300 души,но трябва да се снемат показания от още 1000 по данни на изселническите организации. Това изискват българските закони. Според нормативната уредба трябва да се разпитат всички свидетели.

Поискана е правна помощ от страна на Турция, но тя не предприела нищо по случая.Така давността сложила край на делото. Самият Тодор Живков в зората на своето управление, когато става министър-председател първо посещава Родопите, за да се запознае с етнодемографските процеси. Пред проф. д-р Бончо Асенов той споделял, че Александър Лилов е извършил национално предателство с обрата в политиката спрямо българските турци.

Внукът на Тодор Живков агитира с пура в уста: „Изберете Тошо! Нема да е лошо”Тодор Славков, внук на комунистическия лидер Тодор Живков, заимства фраза от покойния си дядо, която…Oct 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!