Златният пчелен антибиотик на д-р Щонова – бронира тялото срещу вируси и болести през есента:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Д-р Неделя Щонова е любимата телевизионна докторка на хиляди българи. Водещата на рубриката за здраве в предаването „Преди обед“ дава безценни рецепти и ценни съвети, помогнали на не един и двама.

Всъщност доктор Щонова е невролог, докторант в Александровска болница, майка и съпруга.

Макар да изглежда ослепително, д-р Щонова признава, че тя също е имала критични моменти, свързани със здравето ѝ, които са я обърнали към народната медицина, пише Ретро.

По нейни думи есента е най-важният сезон, в който всеки от нас трябва да се погрижи за имунната си система . Именно от това зависи дали и колко ще боледуваме през цялата зима.

Д-р Неделя Щонова отказала брак на милионер и живот в 5-звезден лукс! (Снимки): Днес д-р Неделя Щонова е едно от най-любимите ни лица от екрана. Красивата дипломирана докторка вс…Jun 30 2020vijti.com

д-р Неделя Щонова

Д-р Щонова не е привърженик на пиенето на лекарства без съществена причина, затова препоръчва да се доверяваме на природните продукти и храни, които са естествени имуностимуланти и антибиотици. Днес ще ви разкрием рецептата на нейния златен пчелен антибиотик :

„През есента и зимата имаме нужда от повече калории. Имунната система отслабва, обмяната на веществата е различна, хормоналният баланс се променя, мелатонинът намалява. Следователно през зимата имаме малко по-висока нужда от качествен протеин в сравнение с лятото, защото от него ние образуваме антитела, с тях се борим срещу инфекциите“, обяснява д-р Щонова. За силен имунитет през студените месеци тя разчита на меда.

пчелен прашец

На 1 кг мед слага 200 г пчелен прашец и 10 г пчелно млечице. Разбърква с дървена лъжица и съхранява на стайна температура. Сместа се приема по 1 с. л. 3 пъти дневно преди хранене.

„Много обичам да правя за цялото семейство и за майка и татко имуностимулиращи чайове – коприва, шипка, липа, лайка. И да си говорим. Чай с тонизиращо, антиоксидантно и имуностимулиращо действие е също и този от женшен – корена на дълголетието и младостта. Редуваме го със зелен чай“, казва д-р Щонова и напомня, че контрастните душове и добрият сън са също фактори за силен имунитет. Препоръчва още ехинацея, черен бъз, цинк, селен, кълнове, пшеничен зародиш, зехтин, броколи, сок от алое, нар, боровинки.

„Важно е и движението! То мобилизира активността на имунните клетки. Има едни упражнения, наречени „Петимата тибетци“ – това са упражнения за стимулиране на жлезите с вътрешна секреция. Зареждат с енергия и носят много настроение. Ние вкъщи редовно ги правим“ казва още Неделя. Самата тя е много активен човек – ходи на йога, фитнес, тенис на корт, ски, плуване, танци, балет, джогинг, колоездене.

„За спорт съм винаги готова и мотивирана. Дори и в 3 часа през нощта – ставам и отивам да играя тенис. Правила съм го. Пълноценния живот така го разбирам – с много движение. В една от притчите на Соломон беше казано: движението прави сърцето весело. Веселото сърце е благотворно лекарство, а унилият дух изсушава костите. Така мисля и аз“, завършва лекарката.

Чудесната рецепта на Д-р Неделя Щонова. Вода, мед и лимони правят щит на белите дробовеБелите дробове са един от най-важните органи в човека. Д-р Неделя Щонова е не само сред най-известни…Jun 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!