Три месеца ген. Мутафчийски караше хората да стоят без работа и пари, докато той лапаше по 28 бона на месец!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В продължение на три месеца ген. Венцислав Мутафчийски призоваваше хората да си стоят у дома, въпреки че по този начин хиляди изгубиха работата си и съответно доходите си.

Мангъров унищожи ген. Мутафчийски: Спрете с лъжите, в България няма нито един умрял от К-19Този коментар, че“ в страната няма нито един починал директно от коронавирус“, направи пред БНР доц.…Jul 28 2020vijti.com

Някои варненци дори изгоряха с по 5 бона за разходка в морската градина. В момента глоба за неспазване на мерките също има, но тя е 300 лв.
Огромната заплата на Мутафчийски

Докато хората търпят глоби обаче, на ген. Мутафчийски едва ли би му се отразило на финансово положение, ако без да иска наруши собствените си мерки. Причината е, че председателят на НОЩ има огромна заплата, към която има и огромни бонуси.

Като директор на ВМА коремният хирург получава месечно възнаграждение в размер на 10 975 лв. Отделно от тези пари обаче той получава тлъсти суми и за всяка извършена операция, с което си докарва още около 7000 лв. месечно. Така излиза, че проф. д-р Мутафчийски работи за 18 000 лв. на месец, пише Narod.bg, цитирайки „Минаха години“.

Това обаче не е всичко. Генералът, като шеф на НОЩ, е получавал цели 3 месеца месечно възнаграждение от 10 000 лв. Това означава, че през март, април и май, когато беше най-тежко в икономически план у нас и мнозина си загубиха работата, д-р Венцислав Мутафчийски се е радвал на 28 бона на месец.

Генералът тъне в лукс

Всъщност това обяснява и охолния начин на живот, който води авторът на думите „очаквам да измрат много хора“. Той има два автомобила – БМВ и „Тойота“, а в банката има спестявания за около 300 000 лв.

Спестяванията най-вероятно са били доста повече, но са се стопили във Великобритания, където генералът е изучил двамата си сина в един от най-скъпите ВУЗ-ове. Обучението там струва по 25 000 лв. на година, а за издръжка са нужни още толкова.

Ген. Мутафчийски изплаща и потребителски кредит за 30 бона, сочи справка в данъчната му декларация.

Шефът на ВМА в момента не е в много гладки отношения с премиера Бойко Борисов, с когото са приятели от години. Причината е, че генералът бил против разхлабването на мерките, но Борисов този път не го послушал.

Мангъров с ново предизвикателство към Мутафчийски: Аз съм инфекционист и имам да му кажа само товаДоц. Мангъров коментира нарастващия брой заразени в страната ни с новия коронавирус Ковид-19. “Наблю…Jul 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!