Почина Цеко – последната оцеляла мутра от „Клуб 777“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стоян Ненчев – Цеко, последният оцелял бос на мутренската групировка „Клуб 777“ в Пловдив през 90-те години и бивш състезател по борба, е издъхнал тази вечер на 54-годишна възраст. Според непотвърдена информация, Цеко е издъхнал от коронавирусна инфекция.

Стоян Ненчев бе световен шампион по борба за юноши и сребърен медалист на европейското първенство по свободна борба, преди в началото на 90-те да се влее в силовите групировки.

Стоян Ненчев – Цеко оцеля в гангстерска стрелба в средата на май 1998 г. в бар „Домби” на Гребната база, припомня „Марица“. Тогава бившето ченге Георги Тодоров – Шилето изстреля няколко куршума по него. По чудо Цеко оцеля, въпреки че беше сериозно ранен. Загина обаче бодигардът Николай Марински – Кальо. Стрелецът се кри близо три години. Накрая се предаде сам и беше оправдан за пукотевицата, тъй като била при самозащита. Отнесе обаче условна присъда за незаконно притежание на 8 патрона.

След разпадането на охранителната фирма „Клуб 777” Цеко се ориентира към охранителите от СИК. Неговите предишни ортаци – „седмиците” Георги Калапатиров – Италианеца и Петър Петров – Патерицата, минаха под крилото на конкуренцията от ВИС. За две години обаче и двамата са покосени от куршуми – Жоро Италианеца през април 1996 г., а Пешо Патерицата – през март 1998 г.

Самият Стоян Ненчев – Цеко също става обект на атентат в тъмните времена на криминалния преход. През януари 1996 г. в апартамента му в “Кючук Париж” избухва бомба. По това време обаче там няма никой и остават само материалните поражения. Вероятно адската машина е била за сплашване на якия застраховател. Джипът му „Мерцедес” също става обект на бомбена атака.

Тогава и Цеко решава да мине в сянка и да не се набива на очи. Сменя охранителния бизнес с туристическия и вдига хотел на Пампорово. Преди 15 години името на бореца отново се появи в полицейските сводки. Тогава пловдивската група на Цеко се спречка със смолянската групировка на Халвите в хотел „Мургавец” в родопския курорт.

Стоян Ненчев – Цеко, оцелял в гангстерски стрелби и атентати, издъхна на 54-годишна възраст.

В мелето участваха над 50 души и само бързата реакция на полицията и БОП предотврати по-сериозни последствия от прекия сблъсък между двете конкуриращи се групировки. Тогава се заговори, че разприте между тайфите от Пловдив и Смолян са заради контрола върху жриците на любовта и хотелските бази в Пампорово. В хотел „Мургавец“ конкурентите трябвало да изгладят противоречията си в бизнеса, нещата обаче загрубели.При полицейската акция бяха задържани десетки от участниците, като при обиските от тях бяха иззети 6 бойни пистолета, други 3 газови, единият от които преработен в боен, множество ножове, боксове, телескопични палки и наркотични вещества. Самият Цеко обаче не беше сред задържаните.

Румен Радев пред община Варна: Мутри Вън! Българите протестират, защото искат ясни правила и равенство пред законаРадвам се да ви видя на площада във Варна. Гордейте се със себе си. Помните и грамадата пред общинат…Aug 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!