Румен Радев пред община Варна: Мутри Вън! Българите протестират, защото искат ясни правила и равенство пред закона

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Радвам се да ви видя на площада във Варна. Гордейте се със себе си. Помните и грамадата пред общината, която е успех за вас, за живота ви, коментира пред протестиращите във Варна президентът Румен Радев.

Политолог: Румен Радев се отказа от поста президентПремиерът Бойко Борисов повиши нивото. Всички говорят за съдебна власт, но истината е, че големите п…Aug 17 2020vijti.com

От нас зависи дали ще можем да говорим и гласуваме свободно, или ще бъдем мачкони и репресирани, посочи Радев.

Българите протестират, защото искат ясни правила и равенство пред закона, искат достоен бизнес и честни доходи, коментира президентът пред хората.

Управляващите, които ни вкараха в катастрофа, искат да правят промени в Конституцията, която многократно погазиха. Призовавам българите – не се впускайте в тълкувание на това ”недоносче”. Не си струва. Това е неговата цел – отклоняване на дневния ред.

Сега Борисов иска промени в Конституцията, за да не говорим за шкафчета. Дневният ред е ясен – оставка, незабавна, безусловна и честни избори. И нека следващия парламент с вашата воля да дебатира новата Конституция. Не се предлагат така промени в Конституцията, за три дни, не може така, коментира Радев.

Не сега е моментът и времето за дебат за Конституцията. Дневният ред е ясен – оставка, честни избори и тогава нека следващият парламент, избран с вашата воля, да дебатира и новата Конституция, и бъдещето на България, заяви още Радев.

Не се предлагат така промени. Закрито. Те искат дебат, искат включване на институциите от които зависи, академичните среди, допълни още Радев.

Визитата му в града доведе до напрежение между протестиращи срещу правителството и главния прокурор от една страна и противници на държавния глава.

„Изобщо не трябва да се коментират предложенията на един невнятен министър-председател. Призовавам всички, които милеят за бъдещото на Българя, да не попадат в капана на Борисов“.
Държавният глава завърши речта си с „Мутри – вън!“.

 

Пазени от полиция Кметът на града Иван Портних заедно с областния на Варна Стоян Пасев и депутата от ГЕРБ Владимир Вълев Питбула слязоха при протестиращите, които го освиркаха с викове „Мафия“ и „Оставка“.

Портних бе принуден да се оттегли.

По-рано стана ясно, че протестиращи са получили мутренски заплахи да не участват в протестите срещу ГЕРБ.

Извънредно обръщение на Румен Радев към нацията От пресцентъра на президентството съобщават, че Президентът Румен Радев ще направи обръщение към на…Aug 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!