За идеалните палачинки ти трябват само 3 чаши – не се късат, не залепват в тигана и са тънки като вестник:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Едва ли има жена, която да не е правила палачинки през живота си, но сполучливите рецепти за палачинки са наистина малко. Или ще залепват за тигана, или тестото ще е прекалено рядко/гъсто или пък ще станат дебели и жилави.

Е, днес имаме за вас перфектната рецепта за палачинки – Палачинки 3 чаши . Защо точно 3? Много просто – съставките се измерват в едни и същи чаши в равни количества. Палачинките се получават вкусни и еластични, така че няма да е трудно да увиете пълнежа в тях. Освен това са с точната консистенция на тестото и няма да залепнат за дъното! Ето и рецептата:

Идеалните палачинки 3 чаши

Продукти:

2 яйца

1 чаша с обем 200-250 мл вряща вода

Същата чаша прясно мляко

Същата чаша брашно

2 щипки сол

1/4 ч.ч. или 50-60 мл слънчогледово олио

Захар на вкус

Приготвяне:

Обемът на чашите може да бъде всякакъв – 200, 250, 300 милилитра. Основното е този обем да е еднакъв за всички продукти. Затова препоръчваме да използвате една и съща чаша за всички съставки.

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захар на вкус (1-2 супени лъжици), добавете две щипки сол, изсипете мазнината и разбийте сместа с миксер. 15 секунди ще са достатъчни. Ако нямате миксер, тогава използвайте тел за разбиване, но ще трябва да работите малко по-дълго.

Без да спирате, излейте в сместа врящата вода, а след 5 секунди и млякото.

Добавете брашното веднага и продължете да биете до хомогенна консистенция на тестото – буквално 15-20 секунди. Ако приготвите всички продукти и ги поставите един до друг, тогава можете да приготвите тестото за броени минути.

Загрейте добре тигана на огъня и изпържите вътре палачинките от двете страни до зачервяване.

Не е просто вкусна: феноменална е! Хем торта, хем баклава, хем с палачинки – ядеш и копнееш за още! Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Необходими продукти Обожавам я та…Aug 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!