Забравено интервю на Бенатова с Борисов преди 15 години разкрива: Борисов и убития Георги Илиев са

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Журналистът Георги Милков от „24 часа“ отново върна лентата с години назад, за да опита да обясни настоящето.

След като миналата седмица разказа как е отишъл за интервю с Румен Николов Пашата, а там го посрещнал Борисов, сега Милков извади списание „Егоист“ отпреди 15 години, в което има прелюбопитно интервю на Бенатова с Борисов.

Ето какво пише Милков:

Спасих тези списания от боклука. Буквално. Сред тях е и култовият брой на „Егоист“ отпреди 15 г. с Бойко Борисов на корицата. Вътре има много стройно интервю на Miroluba Benatova с тогавашния главен секретар на МВР, озаглавено: „Генералът. Оцеляват само приспособимите“. Естествено, навремето съм го чел с интерес, но днес препрочетох казаното от Борисов тогава с трижди по-голям интерес. И се замислих колко калпава е човешката памет всъщност. Минали са едва 15 години, а всичко вече сякаш е отишло на боклука на историята. Буквално и преносно.

Директорът на театъра в Тулуза българският режисьор Галин Стоев: Г-н Борисов, Cosa nostra ли е вашият политически проект?Отворено Писмо до Господин Бойко Борисов, Министър председател на Република България. Господин Минис…Aug 26 2020vijti.com

П.П. ето част от текста:
Миролюба Бенатова: Вие бяхте в периферната част на бившата СИК, имахте бизнес с един от основните съдружници в СИК и Интергруп…
Бойко Борисов: Много лошо звучи „в периферията“. Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра. Във фирмите хората влизат като физически лица и свързаност между тях има само в рамките на фирмата, в която участват. Фирмата, която направихме с Румен Николов (Пашата) като председател на федерацията по карате, Алексей Петров като председател на треньорския съвет на федерацията, а аз като председател на съдийския съвет, беше, за да финансира федерацията. Скарахме се и не е минал един лев. Това може да го провери всеки.
Миролюба Бенатова: Не може да се отрече, че познавате много голяма част от покойниците…
Бойко Борисов: Познавам всички, които са били спортисти, и всички, които впоследствие са се явили като криминален контингент, вече 4-5 години работим по тях. А Румен Николов е човек, когото аз и в момента уважавам. Това, че той е някъде и прави нещо… 5-а година не съм го чувал и не съм го виждал. За годините, в които бяхме заедно в каратето, имам изключително добри спомени от него като приятел, колега, спортист и барета в МВР.
Миролюба Бенатова: А Поли Пантев?
Бойко Борисов: Не го познавам, той не е бил спортист.
Миролюба Бенатова: Джудист
Бойко Борисов: Джудото не беше силно развито в България. Не бяха имена. Борците бяха големите имена, сред боксьорите имаше няколко и сред каратистите. Димата Руснака също много малко го познавам, защото не е бил в спорта. След побоя в „Дескрим“ избягаха, нямаше ги години наред. Карамански го познавах като гребец…
Миролюба Бенатова: Младен Михалев…
Бойко Борисов: Младен Михалев – много добър борец, а и той се отличаваше с интелект, неслучайно сега е във финансовия бизнес. От борците най-добър приятел ми беше Рангел Геровски – вицеолимпийски шампион. С него завършихме заедно.
Миролюба Бенатова: Васил Илиев?
Бойко Борисов: Васко Илиев може би най-добре го познавах. Той беше от най-дисциплинираните. Ако не ме лъже паметта, беше нещо като комсомолски секретар на групата. Ангел Бончев от „Литекс“ – също. Много сърцати момчета бяха тогава. Имаше ред и дисциплина.
Миролюба Бенатова: Златомир Иванов – Баретата?
Бойко Борисов: Много добра барета. Като барета нямаше равен. Но сега имам коренно различно мнение за него.
Миролюба Бенатова: Имаха ли интелектуален потенциал тези момчета?
Бойко Борисов: Самият факт, че така се развиха и имат толкова бял бизнес и оперират с десетки милиони… Искам да подчертая, че някои от тях успяха да се отърсят от хората около тях, които вършеха престъпления.

 

Г-н Борисов, политиката ви е домашна чалгаЕдин от най-известните български режисьори в световен мащаб Галин Стоев написа отговорено писмо към …Aug 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!