Русия към Макрон: Защо ЕС гледа Минск, а София не

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европейският съюз трябва да подкрепя участниците в мирните протести в Беларус , а говорителката на руското външно министерство Мария Захарова му препоръча да види и протестите в ЕС, но не назова конкретно България, пише „Сега“.

ЗЛАТО ЛИ Е? 20 лева за кафе в центъра на СофияАко родните туристи имат повод да се възмущават от скъпите чадъри и шезлонги на някои български плаж…Jul 31 2020vijti.com

„ЕС трябва да продължи да бъде мобилизиран в подкрепа на стотиците хиляди беларуси, които мирно протестират за уважаване на техните права, свобода и суверенитет“, написа вчера Макрон в Туитър, предаде „Сега“.
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че общността е солидарна с народа на Беларус. „Стотици хиляди беларуси излязоха на мирни демонстрации с искане за освобождаване на политическите затворници, наказателно преследване на отговорните за полицейската жестокост и истински избори. ЕС застава до беларуския народ“, заяви той също в Туитър.

Мария Захарова определи загрижеността на Макрон за Беларус като лицемерие и му предложи да подкрепи участниците в протестните акции в Европейския съюз. Тя изрази днес мнението си във Фейсбук, без да назове кои държави в ЕС визира и без да покаже, че забелязва протестите в България.

„Кога той ще помоли ЕС да продължи мобилизацията си заедно със стотиците хиляди жълти жилетки, които на мирни демонстрации настояват за спазване на техните права, свободи и суверенитет? Кога Европейският съюз ще започне да се мобилизира в подкрепа на протестните акции в своето пространство?“, запита говорителката.

„Лицемерие в пълния смисъл на думата“, констатира Захарова.

Ръководителят на европейсктаа дипломация Жозеп Борел заяви в петък след консултативното заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси, че съюзът не приема резулатите от изборите в Беларус и започва работа за налагане на нови санкции спрямо Минск.

Вижте какво става в София, ако поискаш оставка на Румен РадевНаложи се част от протестиращите да организират кордон за извеждането на младеж, осмелил се да пожел…Jul 31 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!