Адв. Даниела Доковска към Биков от ГЕРБ: Мафията е силна не защото държавата е слаба, а защото държавната власт участва в нея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Адвокат Даниела Доковска коментира в „Медиапул“ думите на депутата от ГЕРБ Биков, който заяви „Ако държавата е слаба, мафията е силна“.
Ето какво пише тя:

Цветанов заби нож в гърба на Борисов: Извади точни цифри колко ще гласуват за ГЕРБТова, което видяхме снощи в София, не е спонтанна подкрепа за ГЕРБ. Привържениците на партията идват…Jul 11 2020vijti.com

„Ако държавата е слаба, мафията е силна“, каза днес един депутат от управляващата партия в парламента. Прозвуча като формула.
Обаче когато депутатите използват думи, които не разбират, най-често изпадат в неловко положение.

Мафията е силна не защото държавата е слаба, а защото държавната власт участва в нея. „Мафия“ означава срастване на организираната престъпност с властта. Така че мафията е възможна само, ако властта е мафиотизирана.

Мафията не може да функционира без участието на държавата. Силната мафия включва в себе си цели структури и звена на законодателната, изпълнителната и съдебната власт. По думите на Джовани Фалконе „мафията диктува условията в политиката, а не обратното“. Така че, объркали са се господа управляващите. Мафията съществува поради това, че те участват в нея.

Мафията трудно се разследва, защото има високопоставени членове и покровители. Мафиотите са обвързани с клетва за вярност и мълчание – „омерта“. Издайниците са обречени на мъчителна смърт. Мафиотите дори не признават, че мафията съществува. Спомняте ли си думите на гангстера–активист Джо Коломбо: „Мафия ли? Какво е това мафия? Няма такова нещо!“.

Съпругата на депутата Лъчезар Иванов-Мозъка от ГЕРБ шефка във фирма на ЦекитеЖената на личния лекар на премиера Бойко Борисов, ГЕРБ депутата Лъчезар Иванов, известен като Лъчо М…Jul 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!