Цветанов заби нож в гърба на Борисов: Извади точни цифри колко ще гласуват за ГЕРБ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това, което видяхме снощи в София, не е спонтанна подкрепа за ГЕРБ. Привържениците на партията идват под строй и заради страх от репресии. Това обяви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за организирания от управляващите контрапротест в защита на правителството на Бойко Борисов. „Видях едни хора, които не бяха дошли по собствено желание. Бяха организирани от кметовете на съответните населени места“, допълни Цветанов пред БНТ.

Ренета Инджова: Борисов ще изгори като факлаCOVID-19 е преломен пункт, след който светът няма да се движи по законите на Бойко Борисов. Това каз…Jul 10 2020vijti.com

„Сега всички се обединиха срещу ГЕРБ. През 2013 г. митингите в подкрепа на партията и на управлението бяха наистина спонтанни, а ГЕРБ беше възприета като жертва“, припомни Цветанов тогавашните събития и антиправителствени демонстрации. По думите му с акциите си сега управляващите са превърнали в жертва президента и президентската институция.

„Ако днес има избори, ГЕРБ със сигурност ще загуби половината от депутатите си. От 1 140 00 гласували за ГЕРБ през 2017 г., в момента сигурни са 600 000“, заяви още Цветанов, който миналия месец официално напусна ГЕРБ с основен мотив, че партията е отстъпила от основните си демократични ценности и обяви, че дава старт на свой политически проект. Всъщност Цветанов основно бе човекът в ГЕРБ, който организираше партийните структури и отговаряше като цяло за изборите.

Попитан дали е ходил на митинга снощи на ГЕРБ, той отговори така: „Не съм ходил нито на единия, нито на другия, но ако трябваше да отида, щях да отида на този в защита на президентската институция“.

„Това в момента е кризисно оцеляване на ГЕРБ. Аз искам да направя партия, която да не е за кризисно оцеляване“, обясни Цветанов, като допълни, че има страх у членовете на партията. „Знаете ли какъв е?“, попита той риторично.

Според него вина за ситуацията с морския сарай на Ахмед Доган в Росенец носят общинските съветници на ГЕРБ в Бургас. Цветанов каза, че е хубаво да се чуе позицията на ръководството по този въпрос, което обаче едва ли ще се случи, пише segabg.com.

Цветанов каза, че ще води диалог с всички и че не е нормално напрежението и разединението сред хората. Запитан дали е предателството, че е напуснал партията и че „откъсва живо месо от нея“, той отговори, че няма предателство и всеки е свободен да прави каквото иска и да членува в която партия реши.

Бойко Борисов: Ще отворим баровете и дискотеките, след като президентът прави протести„Вчера спряхме дискотеките, баровете и нощните клубове. Каква е разликата от една дискотека и снощно…Jul 10 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!