Стартира онлайн петиция с искане за оставката на Борисов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Гражданското недоволство продължава активно да използва социалните мрежи и Интернет. Стартира онлайн петиция с искане за оставката на министър председателя Бойко Борисов. Петицията до момента е подписана от над 40 000 души. Споделена е във Facebook над 47 хиляди пъти, пише frognews.bg.

Георги Марков: Ще се опитат да убият БорисовПриятели, ще се опитат да убият Борисов. Мафията, създадена от БСП и ДПС 1992 г е още жива. Не могат…Jul 12 2020vijti.com

Това е поредният фронт на атака срещу правителството. Днес ще се състои четвъртия ден от протестите срещу кабинета „Борисов 3“. В интернет пространството непрестанно има призиви за оставка и остри критики към управляващите.

Петицията може да видите тук.

Хиляди граждани излязоха по улиците не само на столицата, но и в няколко големи български града.

Основното искане е премахване на корумпираното управление, оставка на кабинета и на главния прокурор. Капката, която преля чашата е безпрецедентният ход от страна на прокуратурата, която нахлу в Президентството, за да арестува служители на държавния глава. Това бе заклеймено като погазване на Конституцията.

Припомняме още, че вчера имаше демонстрации и в парк “Росенец”, където хиляди граждани се стекоха към лятната резиденция на Ахмед Доган, за да отидат “на плаж”.

Повод за инициативата бе неуспешният опит за десант на бившия правосъден министър Христо Иванов, който се опита да акостира на българския бряг, но бе изгонен от гардове на НСО. Имаше опасения за етническо напрежение край Росенец вчера, тъй като още предишната нощ на място пристигнаха автобуси със симпатизанти на ДПС. До такава ескалация не се стигна, но имаше сблъсъци с полицията.

Цветанов заби нож в гърба на Борисов: Извади точни цифри колко ще гласуват за ГЕРБТова, което видяхме снощи в София, не е спонтанна подкрепа за ГЕРБ. Привържениците на партията идват…Jul 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!