Отличник: Сергей Станишев тъне в лукс в Брюксел, плаща наем 120 бона за палат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сергей Станишев (БСП), който е председател на Партията на европейските социалисти, плаща по 120 хиляди лева годишно, за да обитава луксозна къща в Брюксел. В имението той живее заедно с жена си Моника и двете им деца – Дария и Георги. Според имотната декларация на Станишев палатът, в който фамилията се шири, се простира на цели 420 квадрата, съобщава retro.bg. Наемът за година пък възлиза на 60 хил. евро, или 120 бона в левове.

Роднина на Станишев вдига инвалиди на крака, излекувала дори бащата на бившия премиерДора Стоядинова е един от най-изявените феномени лечители, които умеят да лекуват дори от разстояние…Feb 7 2019vijti.com

Заплатата на бившия лидер на БСП очевидно му стига, за да покрива битовите нужди да семейството си, че и да спестява. Той е декларирал официално, че има няколко банкови влога, като основният му е за 154 757 евро. Съпругата му Моника Станишева също има влогове в България, най-големият от които – от 114 553 евро. Тя има и една сметка в чужбина, в която държи само 10 000 евро. От документа става ясно още, че през 2017 г.

Моника Станишева е купила апартамент и гараж в София за близо 170 000 евро, но е наела и къща в София с почти двойно по-голям размер от тази, която обитават в Брюксел – 700 кв. м. Не е ясно дали това е същият имот в престижния квартал „Драгалевци“, в който семейството отсяда, когато е в България. По-често в родината пребивава жената на бившия премиер, чийто бизнес е тук. Така двамата почти не успявали да се видят и семейството рядко се събирало в пълен състав, с изключение на празниците.

Отскоро Моника Станишева има още една причина да се прибира по-често в България. Нейната дъщеря Моника от първия й брак с Венцислав Йосифов се е върнала да живее в София, след като беше студентка в Америка, а после известно време прекара на специализация в Англия. В момента щерката на пиарката е поела по нейния път и се занимава с рекламна дейност, като доскоро работела като координатор на рекламите в известен сайт за мода, но напуснала и в момента си търсела нова позиция.

Сергей Станишев: Трябва ни и икономически антикризисен щаб

Решението на ЕК в някакъв смисъл е историческо, защото извежда европейската интеграция на ново ниво. Никога до сега не е правено такава решителна стъпка – да се издава общ дълг с общи гаранции. Това коментира неотдавна пред Би Ти Ви лидерът на ПЕС – Сергей Станишев по повод предложението милиарди за спасителна програма след кризата с COVID-19 да бъдат взети като заем на световните финансови пазари, който ще връщат всички държави в продължение на цели 30 години.

Това е много сериозна помощ за България от страна на ЕС. Ние често обичаме да критикуваме, но единствената реална подкрепа за нашата икономика и социалния ни сектор идва от ЕС. Ако съберем тази сума с това, което ще дойде по линия на кохезионни и други фондове, в рамките на редовния бюджет на евросъюза за следващите 7 години, ще имаме на разположение близо 30 млрд. евро, обясни Станишев.

По думите му има два фактора във всеки антикризисен план, които са решаващи. „Първият е време – тук много дълго се съгласуват позиции, този процес не е приключил. Важно е да се задейства този план час по-бързо. Вторият фактор е мащабът – тази сума, която се предлага от Комисията, вече е достатъчен инструмент за подкрепа на европейските икономики. ПЕС единодушно се обяви в подкрепа на този план“, посочи Сергей Станишев.

По думите му голямото предизвикателство е как в България ще бъдат изразходени тези средства. Според Станишев трябва да има икономически антикризисен щаб, защото мащабът на икономическите щети вече е много голям.
„Ще бъдем задължени да представим Национален план за възстановяване. Той не може да бъде само един план на правителството – трябва ни широка кръгла маса, с експерти, браншови организации, синдикати и работодатели, с опозицията, за да се видят всички идеи.

Да се види кои сектори са най- засегнати. Най-важното е не просто да възстановим статуквото преди тази криза, а да видим къде са възможностите за ускорено развитие на икономиката“, отбеляза Станишев.
Нямам властови амбиции и няма да се кандидатирам за лидер на БСП, заяви той: „Следя с голяма тревога подготовката на предстоящата кампания за нов лидер на БСП“.

Сергей Станишев с пищно парти за ЧРД на сина си: Малкият Георги стана на 6Сергей Станишев и съпругата му Моника организираха пищно парти по случай 6-ия рожден ден на сина си …Jul 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!