Деница Сачева отказала инвалидна рампа за 2 деца с церебрална парализа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Възмутителна история как 2 деца, живеещи в един и същи блок в София, са получили отказ от социалното министерство на Деница Сачева да получат финансиране за инвалидна рампа разпали социалните мрежи.

Лекар от Пловдив помогна на три деца, болни от церебрална парализа, да проходятИстинско чудо се случи на три момичета, болни от детска церебрална парализа, в Пловдив. След като 12…Jun 3 2020vijti.com

Родителите на двете хлапета с диагноза „Детска церебрална парализа“ кандидатствали по проект на ведомството „Достъпна среда„. Семействата решили да кандидатстват с надеждата, че достъпът до входа ще бъде улеснен посредством рампа, но не след дълго получили отказ. Още по-позорното е, че мотиви за него не са били получени, а комисията просто написала становище: „Против поради нецелесъобразност“, пише Lupa.bg.

„Точка. Не подлежи на обжалване. Сестра ми и всички хора с нейната съдба се оказват нецелесъобразни. Не знам дали ме е яд, дали съм гневен или просто съм отчаян от „държавата“, в която живея и на която всички ние плащаме данъци. Или е всичко накуп. Не знам“, написа братът на едно от децата – известният клубен певец Васил Стоянов.

И допълва: „А всички имат нужда от свобода на придвижване, свобода да могат да излязат навън или пък някак си да могат да се приберат без да се налага баща ми и майка ми например, който са страхотни и невероятни, но вече не са на 40 години, да качват сестричката ми стъпало по стъпало…“.

Чудо? Млад лекар спаси без апаратура българин, който изпадна два пъти в клинична смъртМлад лекар спаси човек след два часа борба със смъртта. Доктор Мирослав Йорданов върна към живота па…Jun 8 2020vijti.com

ДУНАВМОСТ
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!