На море в Гърция – отмъщението на българите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Въпреки всекидневните дъждове лятото дойде. И веднага започнаха задръстванията по КПП-тата с Гърция. На фона на скандала със странно изглеждащата подпорна стена на свлачището в Алепу народът брутално игнорира призивите на министъра на туризма Ангелкова и българските хотелиери да се избере Българското Черноморие.

8 лева за порция картофки без сирене на родното мореРодна мидена ферма втрещи посетителите си с цените на гарнитурите, предава Марица Популярното място …Jun 22 2020vijti.com

Някои в нета вече го наричат бетономорие. И се юрна към гръцкото крайбрежие. Така по нашите курорти все още не могат да разберат ще има ли сезон, или не. Говори се, че много от хотелите дори не смятат да събират екипи и да отварят въобще. Управляващите игнорираха идеята за раздаване на ваучери на големи групи от работещи. А това можеше да излъже някого и да помогне на туризма. Сезонът, ако не бъде нулев, със сигурност ще бъде много слаб, както се казва, едва кретащ.

Това е тихото българско отмъщение. За него не се изисква някаква организация, просто хората махат с ръка презрително и си стягат багажа за чужбина. Така загърбват слабостите и дори пороците в обслужването. Загърбват шашмите с храната в олинклузива и мърморещите келнери, които гледат с гняв как хората се съобразяват с бюджета си. Същите, които се чудят как да те ударят я в сметката, я в цената дори на една бутилка с минерална вода. Българите бягат от стаите тип кибритена кутийка, в която няма място за една двойка, да не говорим за семейство с две деца примерно. Бягат от нечистите чаршафи и куп други неуредици.

След много спорове и приказки дори не се реши проблемът с шезлонгите и чадърите на плажа. Уж навсякъде щяха да бъдат безплатни, накрая зорлем кандисаха собствениците на двадесетина плажа от над 130. Затова и пътят към Гърция е открит.

Бургазлийка предпочита да бие 500 километра до гръцките плажове, а живее на 100 метра от моретоБургазлийка признава, че вече почти не ходи на плаж на нашето родно море. А от нейният процорец дори…Jun 17 2020vijti.com

Соня Косева, София

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!