Прокуратурата и МВР: Нещастен случай и самоубийство – основни хипотези за смъртта на журналиста Георги Александров от Варна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са височинни травми, в следствие на падане. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие“, уточниха директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов и Апелативен прокурор Владимир Чавдаров на брифинг във Варна във връзка със смъртта на журналиста Георги Александров.

Никакво съмнение нямаме за причината за смъртта. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Тялото е открито в плавателния канал. За да няма спекулации, тръбата, в която възникна авария се намира на 2 км западно. Тялото е открито на съвсем друго място“, уточниха от полицията. Освен това покойният е имал пост във Фейсбук, където заявява, че няма нужда от разследване, тъй като причините за замърсяването са ясни, допълни Апелативен прокурор Владимир Чавдаров.

Установяват се всички, с които е контактувал в деня преди смъртта си. Води се разследване дали това депресивно състояние е било под влияние на алкохола, или има друга причина.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопрестъплението и е назначена експертиза. Установени са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 в урината и 1,94 в гръбначно-мозъчната течност. Предстои експертиза, която ще установи каква е била концентрацията на алкохол в момента на смъртта. „Апелативният прокурор има данни за количества алкохол, което е имало в тялото и то 48 часа след смъртта“, уточниха още от полицията.

 

Близки на журналиста Георги Александров: Спрете грозните спекулации!Започнаха спекулации със смъртта на журналиста Георги Александров, който бе открит мъртъв в район на…May 24 2020vijti.com

ПЕТЕЛ.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!