Ето с какво Бенатова ядоса ген. Мутафчийски

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Цели 11 пъти задава един и същи въпрос журналистката Миролюба Бенатова към председателя на НОЩ и началник на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски в интервюто им отпреди няколко дни, което нажежи страстите в обществото до краен предел. Това вероятно е и капката, която прелива чашата в разговора помежду им и се стига до широко споделяната реплика от устата на генерала: „Очаквах да измрат много хора. Яко да измрат“. 

Петко Симеонов разби на пух и прах Бенатова за манипулираното интервю с ген. МутафчийскиПрословутото интервю на Миролюба Бенатова с шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски е манип…May 17 2020vijti.com

Системата се справи изненадващо добре, констатира проф. Мутафчийски, а след това изрича въпросните думи, които обаче съдържат глагол в минало време.

„Сега, когато се връщаме относително към нормалността, COVID-19 може да се превърне в параван, в причина за рекет…“, започва с провокацията Бенатова пред микрофона на кабеларката TV1, а началникът на НОЩ смръщва вежди и отвръща: „Това е абсолютно неправилно“, след което Бенатова 11 пъти се опитва да изкопчи от него отговор на въпроса дали е задължително взимането на PCR-проба за коронавируса на входа на лечебно заведение в страната, когато се касае за планов прием, както и дали има такива практики в страната.

От 11 негови отговора на един и същи въпрос, става ясно, че проф. Мутафчийски не знае това да се практикува, че не става въпрос за рекет, че няма такива сигнали към него като шеф на Щаба, както и че всеки болничен шеф сам може да реши дали да въведе подобно изискване или не. Освен това той разкрива, че е подписал анекс, със задна дата, за изплащане на бъдещите и вече направените PCR-тестове за коронавирусната инфекция в лабораторията на ВМА с НЗОК, като всеки ще бъде изплатен по 65 лева.

Интервюто има и особено комичен момент – журналистката Бенатова не помни името на препарата с активна съставка хлорохин/хидроксихлорохин и откровено го пита как се казва. Генералът пък избухва в смях и спокойно й подава имената на съставките.

Тя обаче настоява да разбере на какво основание хлорохин не се ползва извън лечебните заведения, а той отговаря, че това се налага заради Наредба №10 – препарати, неразрешени за употреба в България, а и заради множеството съобщения, че хининовият дериват често предизвиква удължаване на QT-интервала и предизвиква вентрикуларна аритмия с потенциален фатален край. От думите му става ясно още, че един от обещаващите медикаменти за борба с COVID-19 в света – ремдесивир, прилаган широко в по-богатите страни, не е достъпен у нас.

Чуйте сами и преценете:

Бенатова: От вратата ме посрещна с думите: „Ти, от таксито, къде си тръгнала да се връщаш?“ „Не съм позволявала на никого да ме обижда толкова концентрирано, да опитва да подменя смисъла на д…May 16 2020vijti.com

ЛУПА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!