Петко Симеонов разби на пух и прах Бенатова за манипулираното интервю с ген. Мутафчийски

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прословутото интервю на Миролюба Бенатова с шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски е манипулирано, така, че нарочно да изпъкнат изрязаните от контекста думи на шефа на ВМА. В това е убеден социологът Петко Симеонов.

Той е известен писател, публицист, един от основателите на Съюза на демократичните сили.

Ето какво коментира още Симеонов на стената си във Фейсбук:

„Не мога да говоря за интервю, което изцяло е сглобено. Да го пуснат от tv1 (в техен ефир или в Мрежата) без намеси, както си е вървяло от началото до края, тогава бих могъл да коментирам поведението на някои от участниците.

От оригинала е оставена последната сцена, преценена като удобна от монтажиста, в която се вижда и чува, че генерала казва „яко ще умират“ и на въпроса защо, той става и започва да обяснява Защото…, тук Бенатова го прекъсва и казва не бива така да завършва интервюто. Гледайте го! Бенатова прекъсва обясненията на генерала и интервюто.

Освен манипулацията на записа извършено вероятно от други, Бенатова си позволява да преразказва, как я бил посрещнал. Какъв е контекстът на думите на генерала, наистина ли това е казал, защо го казва?, може да е свързано с техен предварителен разговор, какво е последвало и пр. остава тайна.

Нещо повече Бенатова твърди, че той я обиждал концентрирано, опитвал се да подменя умишлено смисъла на думите и, да и се кара и да нарича това, което говори „глупост“….

Така ли е, не е ли така!?

„Една жена каза, че било така“.

Това не пречи на Фейсбук защитници на свободата на словото да се впускат в улея на дълбоките изводи.

Повтарям – tv1 да пусне неподправен записа. Целият!

От видяното мога да кажа, че tv1 създава телевизионен продукт, който привлича вниманието заради участието на генерал Мутафчийски в него.

Генерал Мутафчийски е голяма личност! Изтъкнат специалист, работил и при бойни условия. Доказа се и като ръководител на Националния кризисен щаб. Неговото публично присъствие в българското общество е в своето начало, ако пожелае. Да е жив и здрав!
Успехи, господин генерал!“

Миролюба Бенатова: Ясно е, че пак ще има мерки. Борисов ще затвори всичкоКато засилят тестването на персонал в социалните заведения, както и на хората там, много бързо откри…May 7 2020vijti.com

 БЛИЦ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!