Мутафчийски пак с невярна информация. Кметът на Троян го опроверга: Няма заразени в дома за възрастни в Орешака. Там са само 5 души и са здрави

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На редовния брифинг на НОЩ, ген. Мутафчийски каза,че има 3 случая в  на болни от COVID-19 в Дом за Стари хора в Орешак

Оказва се, че заразените с коронавирус в дом за възрастни не е в Орешака, Ловешко, а в с. Гара Орешец, област Видин.  Кметът на Троян отрече информацията в Орешак да има заразени. Там има дом само с 5 възрастни и те са здрави, предаде flashnews.bg.

„Информацията подадена от Националния оперативен щаб за трима заразени с COVID 19 в Дом за възрастни в Орешак не е коректна. В дома в момента има петима възрастни, които нямат такъв проблем. Става дума за друго населено място, което е извън Ловешка област.“, написа Донка Михайлова.

Управителя на Дома за ветерани в Орешак, (в Троянското село няма дом за стари хора) Пламен Вачев също отрече думите на Мутафчийски. 

ОТ здравното ведомство заявиха, че са потвърдени 4 случая на COVID-19. Епидемиологичното проучване показва, че едно от лицата, настанени в дома, е било пациент в неврологичното отделение на видинската болница. След дехоспитализация лицето се е завърнало в дома, а впоследствие отново е прието в лечебното заведение. При второто настаняване е направен PCR тест за COVID-19 и при пациента е доказана коронавирусна инфекция. Лицето остава за лечение в областната болница. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В дома са настанени общо 26 човека, а 16 души е персоналът, който ги обслужва. До момента са установени още три случая на възрастни хора, с което броят на лицата от дома, при които е установен COVID-19, става общо 4.

В рамките на утрешния ден се очаква да излязат резултатите от тестовете на контактните лица, служители и домуващи.

Домът е поставен под карантина.

Мутафчийски заплаши хранителните магазини със затваряне Предположихме, че около Великден ще има пик на заразените и очакванията ни се оправдаха. Това каза…Apr 16 2020vijti.com

PETEL.BG

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!