Доц.Мангъров предупреди: Продължителното носене на маски е изключително опасно – ето рисковете:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вече чухме какви ли не мнения по въпроса с маските , а от неделя носенето им е задължително от всички, които излизат навън. По въпроса с маските компетентното си мнение даде и началникът на Детската инфекциозна клиника, доц.Мангъров .

Продължителното носене на маска създава проблеми, категоричен е доц.

Атанас Мангъров . Той уточни, че такова е и мнението на Световната здравна организация, но така или иначе щом има заповед на щаба тя трябва да се изпълнява.От медицинска гледна точка маските задължително трябва да се сменят на 2 часа, защото в противен случай могат да предизвикат сериозни заболявания. С продължителното носене от вътрешната страна на маските се трупат микроби, налични в човешката носоглътка, които след това изсъхват и могат да бъдат повторно вдишани под формата на прах – а това води до допълнителни проблеми.

Той сравни продължителното носене на една и съща маска с несмяната на долното бельо няколко дни – всеки може да си представи последствията.

Доц. Мангъров коментира още и, че всички защитни средства от плат, както и шаловете са пълна бутафория и не предпазват от вируса.

Доц.Мангъров отговори на най-важния въпрос: Може ли да се заразим повторно с коронавирус? Преди няколко дни долетя тревожна новина от Китай, че у хора, преболедували вече COVID-19 , отнов…Apr 13 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!