Доц.Мангъров отговори на най-важния въпрос: Може ли да се заразим повторно с коронавирус?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди няколко дни долетя тревожна новина от Китай, че у хора, преболедували вече COVID-19 , отново са открити следи от вируса. Това автоматично бе разтълкувано по следния начин: очевидно срещу заразата не се изгражда имунитет и човек може да прекара болестта повече от един път.

Дали това е така, разкрива един от водещите експерти у нас, доц.Атанас Мангъров :Повторното заразяване с коронавирус е невъзможно, който го твърди – не си е чел учебниците, заяви доц. Мангъров по Нова телевизия.  Той каза, че ако изписан пациент е с отрицателни проби, но след това има положителна, това не означава, че той се е заразил пак, а просто продължава да отделя този вирус.

Той отново заяви тезата си, че да се спре COVID-19 трябва поне 70% от населението да го изкара. Освен това повече от хората няма да разберат, че са заразени, коментира началникът на детското отделение към Инфекциозната болница. Той отново изтъкна тезата си, че мерките трябва да бъдат постепенно разхлабени, а не предно място да бъдат силните и младите, които да могат да спортуват.

Доц. Мангъров каза, че в момента Българската православна църква се държи най-адекватно.

„Там трябва да отидат тези, които са най-млади и най-здрави, а тези, които са по-възрастни и болни – нека не отиват“, каза той.

Източник:зажената
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!