Румен Радев: И след 13 май ще има вирус. Няма нищо по-страшно от активната глупост

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Редом със здравните мерки, трябва да има солидни икономически и социални мерки“, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти след посещението си в „Пирогов“.

Коментарът му бе по повод това дали ще наложи вето на част от законите, които вчера бяха приети в Народното събрание.  Той обясни, че се очаква всички документи да постъпят при него и след като ги разгледа ще реши.

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е празна!Не можем да спечелим войната с коронавируса единствено с ограничения, с глоби, с насаждане на страх,…Mar 31 2020vijti.com

Президентът поздрави всички лекари, медицински сестри, медицински специалисти по случай техния празник. „Благодаря за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин, попаднал в плен на болестта“, каза Радев. Той поздрави професор д-р Асен Балтов и неговия прекрасен екип „за навременните мерки, за перфектната организация, за това, че в едни много кратки срокове са успели да изградят на инфекциозно отделение“.

Относно заплатите на народните депутати и това, че те ще дарят тези, които ще получат по време на извънредното положение, държавният глава каза, че той е дарил своята за месец март и им каза: „Кръгом тогава към март“.

Във връзка с извънредното положение и мерките, които са предприети в страната ни, Радев заяви, че вирус ще има и след 13 май. По думите му иначе не трябва да се нарушават мерките, но поясни, че вече трябва да се вземат мерки и за психическото здраве. „Гладът скоро ще надвие страха“, каза държавният глава и добави: „Сити хора вземат решенията, а много българи гладуват“.

На въпрос дали ще отговори на казаното от премиера Бойко Борисов миналата седмица по негов адрес, Радев заяви, че няма да коментира и цитира Гьоте: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“.

Петър Москов предложи на Румен Радев да се зарази доброволно с коронавирусБившият здравен министър д-р Петър Москов се изказа доста иронично относно извънредното положение в …Apr 4 2020vijti.com

Източник:новинибг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!