Матео Салвини: Италия може да напусне ЕС

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бившият италиански премиер и главен опозиционен лидер Матео Салвини заяви, че Италия дори може да обмисли напускане на Европейския съюз, след като страната спечели битката си срещу избухването на коронавируса.

Българка в Италия пребори коронавируса без лекарства: „Единственото, което ми помогна, бе лук и мед“: В момент, когато цяла Италия неистово се бори с коронавирус, разказът на българка, успяла да побед…Mar 23 2020vijti.com

 

Като аргумент за това той намира отхвърлянето от страна на блока на идеята за „коронаоблигации“ за смекчаване икономическото въздействие на вируса.

Първо нека да победим вируса, след това да помислим отново за Европа. И, ако е необходимо, довиждане. Без дори да благодарим “, написа той в своя акаунт в Twitter, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на опозицията отбеляза, че са били необходими 15 дни, за да се оцени кой ще помогне и как, „докато хората умират“, сравнявайки съюза със „свърталище на змии и чакали“.

Междувременно той благодари на всички италиански кметове от север на юг, без значение от политическата им природа.

По време на видеоконференция по-рано във вторник шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард помоли министрите на финансите на еврозоната сериозно да обмислят еднократната емисия за съвместен дълг на „коронаоблгации“.

Те искат да затънем в дългове, за да могат да ни накажат“, каза италианският министър на промишлеността Стефано Патуанели в тази връзка, докато министърът на външните работи Луиджи Ди Майо заяви, че „Европа трябва да бъде по-справедлива“.

В петък Салвини заяви, че Китай е извършил престъпления срещу човечеството, опитвайки се да прикрие пандемията на коронавируса.

Италия регистрира близо 1000 смъртни случая за 24 часаИталия регистрира рекордните 969 смъртни случая от коронавируса за 24 часа, предадоха Франс прес и Д…Mar 28 2020vijti.com

Източник:дунавмост

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!