Борисов: Въвеждаме часове за пазаруване на възрастните хора

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Въвеждане на часове за пазаруване само за възрастни хора въвежда като мярка срещу разпространението на коронавируса правителството. Мярката е по препоръка на оперативния щаб, обясни премиерът Бойко Борисов при посещение в завод на Интендантско обслужване в Калофер. От 5 до 8 сутринта магазините да обслужват само възрастни хора, обясни мярката Борисов.

Борисов за COVID-19: Във война сме с невидим противник, който лети из въздуха Направи се обобщение на ситуацията в Европа. Единствената хубава новина е, че следващата седмица н…Mar 18 2020vijti.com

МВР и здравеопазването да обикалят паркове и градинки и да карат хората да не се събират и да си стоят вкъщи е друга заповед, която Борисов е дал от днес. На полицията е дадено и право да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.

Блокираме износа на аналгин, хинин и всички останали хининови лекарства, обясни още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. Във фармацията се въвеждат извънредни мерки, за да бъдат произведени още от тези медикаменти.

Военните започват пък учение за разполагане на военнополеви болници, в зала Арена Армеец могат да се разгърнат до 500 легла, докладва му пък началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Проблеми с транспорта в Европа пък бавят доставката на специално лепило от Германия за защитната мембрана на предпазните костюми, обясниха производители пред Борисов.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!