Проф. Константинов: До 6 месеца 150 000 българи ще са заразени с коронавирус

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Стана банално да се повтаря, но само с тази т. нар. самоизолация няма да стане. В Китай с абсолютно драконовски мерки инфекцията беше овладяна, там бяха наистина драконовски мерките. Хората, които нарушаваха тези мерки, просто изчезваха. Това заяви по телефона за „Беновска пита“ проф. Михаил Константинов от „Информационно обслужване“ АД.

България получава 812 млн. евро от фонда на ЕС за борба с коронавируса България ще получи общо 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса, става яс…Mar 16 2020vijti.com

Той потвърди прогнозата си, че до 6 месеца 150 000 българи ще са заразени с коронавирус. „Това са уравненията – преди 3 дни нещата изглеждаха много по-добре, сега вече изглеждат ужасяващо. Ако тенденциите се запазят, това е точно така и ще се случи в следващите 6 месеца. Трябва тази жестока тенденция да се пречупи по някакъв начин.

По принцип епидемиите се развиват по т нар. експоненциален модел или по геометрична прогресия, което е същото. В момента виждаме, че темпото на развитие надвишава геометричната прогресия – бих го нарекъл свръхгеометрична прогресия. В момента числото, тези 10% увеличение на ден, започнаха да растат – бяха 8-9-10, ще станат 11“. Това е много по-страшно от геометрична прогресия. Това показва, че след 6 месеца ще бъде заразено половината човечество и ще умрат около 2% от заразените. През втората световна война умряха 60-80 милиона души, сега има опасност 2 пъти повече да умрат. Ако не се направи нещо“, отбеляза професорът.

По отношение на евентуална ваксина той подчерта, че е „чиста фантастика да правим прогнози“. „Освен това е едно да кажем, че утре ще има някаква ваксина, и съвсем друго, че сме ваксинирали милиони души. Това, с което се сблъскваме, е може би по-страшно от испанския грип през 1918-1919, който е убил между 50 и 80 милиона души“, предупреди Михаил Константинов.

Най-страшното в коронавируса е неговият дълъг инкубационен период, отбеляза професорът. „Много хора развиват и конспиративни теории, че вирусът е дизайнерски, защото имаме вирус с 8-10 дни инкубационен период, а досешните вируси бяха с 2 дни инкубационен период“, посочи проф. Константинов.

„Оцеляването на хората е под въпрос, защото не е толкова важно дали ще умрат 150 или 200 милиона души по света, а че обществото може да се атомизира, да се разпадне, да има разпадане на обществената тъкан. И тогава човечеството много бързо ще изчезне, поне голямата му част“, изтъкна проф. Константинов.

„Знаем, че над 10% на ден инфекцията се увеличава, прогресията е супергеометрична, не е даже геометрична, имаме увеличаващ се показател. Вече законът не е геометричен, а свръхгеометричен.

 

Източник: NOVINI.BG

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!