Цяла Италия е поставена под карантина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това съобщи на извънредна пресконференция преди минути премиерът Джузепе Конте, който обяви извънредни мерки за справяне с коронавируса. Конте посъветва хората да стоят по домовете си, и да пътуват само за работа и при спешен случай. Всички обществени събития са забранени. Общественият транспорт ще продължи да работи, но училищата и университетите остават затворени.

Българка, върнала се от Италия: Чакайте да получите симптоми и се обадете на 112!Българка, прибрала се в родината от Италия, опита да се изследва за коронавирус. Защото е отговорен …Feb 25 2020vijti.com

Всички спортни събития, включително футболните мачове се отменят.„Длъжни сме да се откажем от някои неща в името на Италия. Повече няма да има червена зона 1 и 2. Цяла Италия става защитена зона”, заяви Конте на специална пресконференция.

Новите мерки влизат в сила от 10 март (вторник). В страната ще бъде разрешено придвижването само по необходимост, свързано с работа или здравословно състояние. Въвежда се строга забрана за събиране на хора в открити заведения.

Припомняме, Италия е европейската страна, която бе засегната най-сериозно от новия коронавирус. Починалите от вируса в Италия от началото на епидемията са 463, съобщиха днес италианските власти. Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса там вече е 9172, предаде Ройтерс. Расте обаче и броят на оздравелите – те вече са 724. За сравнение ден преди това са били 622.

Лекар от Италия за коронавируса: Хайде да се успокоим, не е толкова страшно Нека като за начало всички да се успокоим. Нещата не са толкова страшни, колкото се представят. Еб…Feb 26 2020vijti.com

Източник: новини.бг

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!