Лекар от Италия за коронавируса: Хайде да се успокоим, не е толкова страшно

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нека като за начало всички да се успокоим. Нещата не са толкова страшни, колкото се представят. Ебола и ХИВ са далеч по-опасни и смъртоносни, отколкото коронавирусът. Това сподели д-р Пау Матео, който е работел в болницата в Пиаченца – един от най-засегнатите градове от коронавируса в Северна Италия.

Проф. Кантарджиев: Чакаме лятото, тогава няма да има коронавирусБългария направи много, оосбено последните 24 часа, по отношение мерките срещу коронавируса. Това за…Feb 26 2020vijti.com

Д-р Матео използва популярната платформа за видео споделяния Youtube, за да успокои всички, които се чувстват притеснени и заплашени от светкавичното разпространение на коронавируса по света.

Той определя вируса като нещо средно между хрема и грип.

,,Означава ли, че всеки, който бъде заразен с коронавируса, ще почине? Не. Няма да стане нищо фатално. Просто ще се чувстваме отпаднали, неразположени… както се чувстваме винаги, когато сме хремави или грипави. Това е“, обясни лекарят.

Относно смъртните случаи той напомни, че това са хора в напреднала възраст, с хронични заболявания и с по-слаба имунна система.

,,Така че запазете спокойствие, нищо не е станало. Това е просто един грип“, заяви д-р Матео и препоръча на всеки, който усеща, че започва да се разболява, да не излиза навън и да си остане вкъщи и да използва защитна маска. В заключение лекарят препоръча винаги да си мием ръцете и да подържаме добро ниво на хигиена.

Важно! 6 съвета са борба с коронавирусаБедата очевидно няма да ни отмине – коронавирусът настъпва към България. Вижте какво е важно да знае…Feb 25 2020vijti.com

Ето възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!