Трагедия: Бащата и синът, загубили се на връх Ботев, вероятно са загинали

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трагедията се случи – спасителната операция по издирването на Атанас Пенчев и сина му Адриан, загубени под връх Ботев, не даде никакъв резултат. Двата дрона на военните не успяха да ги открият. Най-вероятно те вече не са живи, научи неофициално Lupa.bg от спасители.

Откриха следа от изгубените в Стара планина баща и синМалко след 13:00 ч., при обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера), планинските спасители и до…Feb 8 2020vijti.com

Днес бе последният ден, в който планинските спасители търсиха бащата и 17-годишния му син Стара Загора. В търсенето се включиха и 15 военни от Карловската бригада.

Припомняме, че двамата изчезнаха още на 5 февруари. В 16 часа същия ден е бил последният контакт с тях. В продължение на 4 дни планински спасители ги търсеха при ужасни метеорологични условия.

Единствената следа от тях бе фенер за глава. Невъзможно е човек да оцелее при такива условия в Балкана – ужасен студ, силен вятър и сняг над човешки бой и открит терен, където няма къде да се скриеш, категорични са опитни планинари.

Трагедия: Бащата и синът, загубили се на връх Ботев, вероятно са загиналиТрагедията се случи – спасителната операция по издирването на Атанас Пенчев и сина му Адриан, загубе…Feb 9 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!