Търновец прави уникални сглобяеми къщи

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ, СЪОБРАЗЕНИ С ИНДИВИДУАЛНИТЕ ИЗИСКВАНИЯТА НА ВСЕКИ, СЪЗДАВА БОЯН ИВАНОВ. Търновецът се захваща с модерното строителство преди 6 години и изпълнява поръчки за цялата страна и чужбина. Този тип постройки набира все по-голяма популярност в България, тъй като се превръща в идеален вариант за направата на мечтания дом. Според Боян бъдещето в строителния сектор у нас е именно в създаването на сглобяеми къщи, които имат редица предимства пред стандартните от бетон и тухли.

39-годишен сирак от Добрич си построи къщичка, но мечтае и за електричество в неяАнгел е на 39 години. Израснал е по домове. Не знае дали има родители, но и не ги е търсил. „Щом са …Jan 22 2020vijti.com

36-годишният търновец Боян Иванов прави уникален тип къщи от дърво, които са подходящи за целогодишно ползване. Първоначално той се занимавал със сглобяване на метални конструкции, но впоследствие усвоил и направата на мобилните къщи. „Бизнесът с билбордове намаля и се ориентирах към къщите. Прочетох много за тях. ТЕ СА ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕНИ В ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ И ДРУГИ ДОБРЕ РАЗВИТИ СТРАНИ. Строят се в САЩ и Канада също. Образовах се по какъв начин се изграждат и така започна всичко”, разказа той.


Сглобяемите къщи се изграждат изцяло според желанията на хората и са съобразени с финансовите им възможности. „Клиентът знае кое е най-доброто за него. Показвам му модели на световни архитекти, за да придобие представа за тенденциите, и променяме това, което иска. Казва ми колко души ще живеят в къщата и давам предложения колко квадрата ще са необходими за тази постройка”, обясни Боян. Търновецът уточни, че ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ОТНЕМА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ и цената зависи от големината на къщата и мястото, на което се прави.

„Предимствата са, че тези къщи са с изолация, енергоспестяващи, правят се от дърво – чам, и веднъж изградени, после няма да мислиш както при обикновеното строителство – защо цветът е избледнял или че мазилката е паднала”, подчерта той. Този тип постройки са много по-устойчиви на земетръс и природни бедствия. „При земетресения бетонът и тухлата се напукват и сградата се срутва. При тези конструкции има по-голяма сигурност”, увери Боян. Той обаче смята, че българите все още не са узрели за този тип строителство, макар че то се практикува широко по света. „В чужбина дори хотелите са от такъв тип. Материалите, които се използват в България за строителство, в Германия ги имат за боклуци. Забележете, у нас големите вериги магазини са сглобяеми, те са с изолация и се ползват с десетилетия. Нито са си сменили цвета, нито ги пребоядисват”, обясни 36-годишният мъж.

ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ БОЯН Е НАПРАВИЛ ПЕТ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ И В МОМЕНТА ПРЕГОВАРЯ С ОЩЕ НЯКОЛКО КЛИЕНТИ. Освен модерните постройки той майстори и печки за отопление. „Гледам в интернет клипчета на руснаци и японци, които изработват печки, използвам техните най-добри идеи, доразвивам ги и се получава нещо доста ефективно”, сподели той. Казва, че е създал уникални модели печки, които не са от типа отопление чрез горене на дървесина, а с топлообменници и други сложни механизми в тях. „Вместо да се изсичат горите, има други модерни варианти за отопление”, увери той.

От остатъчните метали, които използва в работата си с билбордове, пък прави фитнес уреди.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба.БГ

Слагам малко ориз в чорапите и започвам да чистя вкъщи, ефектът е просто изумителенВ традиционната ориенталска медицина има един древен ритуал, който според лечителите е способен да л…Jan 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!