24-годишно момиче, тежащо едва 20 кг, почина от недохранване

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

24-годишната китайка Ву Хуаян е починала тези дни в болницата, съобщиха международните агенции.

Момичето, което тежеше едва 20 кг, бе изкарало последните пет години от живота си в консумиране само на ориз. Новината за смъртта на младото момиче всъщност не е изненада за никого, тъй като още през октомври са били излъчени видеокадри, показващи изключително слабото и недохранено тяло на Ву.

Момиче на 18 почина в стремежа си да изглежда като моделите от луксозните списанияМного млади момичета смятат, че красотата изисква жертви. Те правят всичко по силите си външният им …Nov 4 2019vijti.com

Животът на момичето е нелек. Тя губи своите родители още докато посещава училище и тогава с по-малката си сестра минават под грижите на тяхната баба, а по-късно и при техните чичовци, които всеки месец заделят известна сума пари за тях – средства, по-голямата част от които отиват за лечението на Ву, която още тогава показва признаци на лабилно здраве.

По-късно, когато момичето навлиза в трудоспособна възраст, доходите ѝ стигат едва до два юана на ден. Принудена да пести, момичето се лишава от качествена храна и през последните пет години яде единствено ориз с чили. Така, в резултат от липсата на по-богата на съставки храна, здравословното състояние на Ву се влошава още повече и тя влиза в болница.

Лекарският екип с потрес открива, че момичето тежи едва 20 кг и е с височина 1,35 м. Ву Хуаян също така е била с нарушен сън и е загубила около 50% от косата си.

Случаят с Ву със сигурност е ясно напомняне какво би станал с всеки човек, който се лишава от храна, категорични са здравни експерти в най-многолюдната държава в света.

Източник: новини.бг

Петте скрити симптоми на гастрит, за които не подозирате: Забележите ли ги, веднага потърсете лекарска помощГастритът е едно от най-неприятните и често срещани заболявания на 21-ви век, които засягат както въ…Sep 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!