Свински грип в Смолянско: С положителни проби са мъж на 51 години и жена на 37

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Два случая на свински грип са регистрирани в Смолянско. Положителните резултати за заболяването са на мъж и жена от района на с. Борино и Девин. При тях е отчетено  наличието на грипен вирус H1N1, съобщи за bTV д-р Сийка Чернева – началник на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция в Смолян.

Д-р Емилова: Млякото вкарва грипа в организма!Опасни вируси и настинки вече върлуват в страната. В някои области на страната всеки четвърти е боле…Nov 22 2019vijti.com

Жената е на 37 години и е лекувана амбулаторно три дни, след което е получила усложнения и е приета в Отделението по анестезия и интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ-Смолян.

Мъжът е на 51 години и също е приет за лечение в отделението. И двамата са получили като усложнение двустранна пневмония.

Въпреки изолираните два случая на свински грип в Смолянска област, заболеваемостта е много ниска, доста по епидемиологичните стойности и е обичайна за сезона.

Източник: БТВ

Ето как ни заразяват с рак и грип от въздуха!Истината – как дойде пандемията от свински грип и какво целят аерозолните обгазявания? Аерозолни раз…Nov 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!